USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 4 7 4 7 0 (+1200)
USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25

Майно братів Медведчука та Козака передали в управління держави: Йдеться про активи на понад 200 млн гривень

Серед арештованого майна – завод з виробництва цегли, земельні ділянки та позашляховики
гроші розкрадання
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Суд наклав арешт на корпоративні права та майнові комплекси, що належали рідним братам колишніх нардепів-зрадників Віктора Медведчука і Тараса Козака – Сергію і Богдану відповідно. І це майно вже передали до Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА), повідомили в пресслужбі СБУ.

У Службі безпеки уточнили, що йдеться про активи вартістю понад 200 мільйонів гривень.

Серед всього це стосується заводу з виробництва цегли на Львівщині, яким Сергій Медведчук та Богдан Козак управляли як бенефіціарні власники.

Також в управління держави перейде рухоме і нерухоме майно підприємства – земельні ділянки площею понад 10 га, нежитлові приміщення площею близько 31 тис. квадратних метрів, чотири позашляховики та кілька одиниць спецтехніки.

"Тепер ці активи працюватимуть на український бюджет, а частину коштів спрямують на потреби української армії", – констатували силовики.

Що передувало?

Зазначимо, 10 червня вказані брати екснардепів заочно отримали підозри від Служби безпеки України.

Слідство встановило, що протягом 2017–2023 років за вказівками Сергія Медведчука і Богдана Козака топменеджмент заводу проводив фінансові махінації та умисно виводив у "тінь" мільйони гривень. Виявилося, що до державного бюджету не надійшло понад 75 мільйонів гривень податків.

А кошти взагалі спрямовували для фінансування війни Росії проти України. Для цього так звані діячі придумали схему, де директор і бухгалтер компанії вносили недостовірні відомості до фінансово-звітної документації.

Згодом експертиза підтвердила факти завдання державі збитків на мільйони гривень та привласнення цих грошей на користь фігурантів.

До речі, нині всі четверо – Віктор, Сергій Медведчуки та Тарас і Богдан Козаки переховуються за межами України й здійснюють підривну діяльність на користь Росії.

Варто нагадати, що Кабмін дозволив Агентству з розшуку та менеджменту активів продавати арештоване за кордоном майно Віктора Медведчука. Наприклад, тепер можуть продати яхту екснардепа орієнтовною вартістю 200 млн євро. Судно вже передали на продаж з Хорватії в Україну.

Читайте також:
Ватажка Ватажка "ЛНР" Пасічника заочно засудили до 12 років тюрми
Планували захопити будівлю Верховної Ради: СБУ затримала групу Планували захопити будівлю Верховної Ради: СБУ затримала групу "активістів"
СБУ СБУ "накрила" групу ділків, які продавали криміналітету затрофеєну в росіян зброю
Для СБУ вже не проблема бити по Росії на відстані 1500 км, - Зеленський Для СБУ вже не проблема бити по Росії на відстані 1500 км, - Зеленський