USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

Прем'єр Грузії Гарібашвілі повідомив про свою відставку

Гарібашвілі вперше обійняв посаду прем'єр-міністра Грузії ще в 2013 році
Іраклій Гарібашвілі
Іраклій Гарібашвілі
Джерело: відкриті джерела

Прем’єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі підтвердив, що він залишає свою посаду та йде у відставку. Про це він сам заявив під час брифінгу у понеділок, 29 січня.

"Я хотів би повідомити громадськості про рішення, яке ми обговорювали з командою. Сьогодні я залишаю посаду прем'єр-міністра", – сказав Гарібашвілі.

За його словами, наприкінці минулого року він представив звіт громадськості про його роботу протягом трьох років.

"Як відомо, я почав працювати на посаді голови уряду другий термін у найважчий період, в умовах внутрішньої та міжнародної політичної, економічної та соціальної криз. Я чітко служив нашій країні, безкомпромісно захищав інтереси нашої країни і народу, пишаюся результатами, яких ми досягли за цей період разом з командою", – розповів він.

Політична діяльність Іраклія Гарібашвілі

Гарібашвілі вперше обійняв посаду прем'єр-міністра Грузії ще у 2013 році, однак 30 грудня 2015 року подав у відставку. Тоді його замінив Георгій Квірікашвілі.

Вдруге Гарібашвілі обійняв посаду прем'єр-міністра 22 лютого 2021 року, а до того він очолював оборонне відомство країни. Відставка Гарібашвілі означає, що парламент знову повинен буде затверджувати уряд. Раніше у ЗМІ з'явилась інформація про те, що йому запропонували обійняти посаду голови партії "Грузинська мрія".

У вересні члени "Грузинської мрії" звинуватили президента країни Саломе Зурабішвілі у порушенні Конституції, оскільки вона приїхала до Німеччини з робочим візитом без дозволу уряду. Проросійська партія розпочала процедуру імпічменту Зурабішвілі, вона передала відповідне подання до Конституційного суду.

Теги: Грузія
Читайте також:
ЄС готує обмеження для Грузії після ухвалення закону про ЄС готує обмеження для Грузії після ухвалення закону про "іноагентів"
Спікер парламенту Грузії підписав закон про Спікер парламенту Грузії підписав закон про "іноагентів"
У Грузії відмовляються підкорятися закону про У Грузії відмовляються підкорятися закону про "іноагентів". Там вже анонсували новий масштабний протест
Президент Грузії закликала зібрати підписи для проведення референдуму після ухвалення закону про іноагентів Президент Грузії закликала зібрати підписи для проведення референдуму після ухвалення закону про іноагентів