USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 9 8 7 0 (+1410)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Представництво НАТО в Україні відновить повноцінну роботу, – Гайдервін

Міноборони закінчує опрацювання плану з виконання завдань адаптованої Річної національної програми
Станіслав Гайдервін
Станіслав Гайдервін
Джерело: Міністерство оборони України

23 лютого стало відомо про рішення альянсу стосовно відновлення повноцінної роботи Представництва НАТО в Україні та плани щодо збільшення його чисельності. Про це розповіли в пресслужбі Міністерства оборони України.

"Впевнений, що це надасть нам додатковий імпульс в реалізації рішень Вільнюського саміту та сприятиме підготовці до Саміту НАТО у Вашингтоні", – сказав заступник міністра оборони України Станіслав Гайдервін.

Посадовець також додав, що Міноборони з максимальною відповідальністю ставиться до імплементації всіх рішень для наближення членства України у блок.

Водночас зауважив, що оборонне відомство закінчує опрацювання плану з виконання завдань адаптованої Річної національної програми, за які відповідальне відомство.

"Наші вимоги до виконавців кожного з індикаторів – досягнення максимальних показників ефективності виконання кожного заходу", – додав Гайдервін.

Україна на шляху до НАТО

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що країни – члени альянсу дали зрозуміти, що Україна стане їхнім союзником. Однак потрібно вирішити, як бути з тим, що триває війна, адже блок не хоче вступати у пряму конфронтацію з Росією, сказав він в інтерв'ю "Суспільному".

"НАТО дало зрозуміти, що Україна стане нашим союзником. Проте нам потрібно вирішити, як бути з тим, що триває війна. Адже не хочемо розгорнути повномасштабну війну між НАТО та Росією, яка не принесе користі ані Україні, ані альянсу. Зараз питання в тому, як ми можемо гарантувати, що Україна переможе, а союзники нададуть достатню військову підтримку. І як зробити так, щоб Україна якомога швидше все ж стала членом НАТО", – повідомив Столтенберг.

При цьому додав, що на Вільнюському саміті погодили програму забезпечення оперативної сумісності України з блоком.

Новини за темою: "Український успіх важливий не тільки для України. Це важливо для всього альянсу": Годжес припустив, що буде, якщо РФ ухвалить рішення атакувати НАТО

НАТО планує відкрити центр оборонної підготовки для ЗСУ

До речі, Північноатлантичний альянс хоче запустити центр оборонної підготовки, аналізу та освіти для українських військових. Це новий проєкт, який доповнить навчальну місію ЄС та наявні програми союзників. 

Джерела видання повідомляють, що центр НАТО буде покликаний допомогти Україні не тільки у військовій підготовці її солдатів і військовослужбовців, а й навчити їх стратегії та управлінню оборонною адміністрацією.

Мета центру – підвищити рівень підтримки країни, яка два роки тому була атакована Росією, і допомогти привести її сили у відповідність до стандартів альянсу, до якого вона прагне одного разу приєднатися.

Читайте також:
НАТО обговорює відправку військ в Україну для навчання НАТО обговорює відправку військ в Україну для навчання
Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо "Євробачення" розгорілися нові скандали