USD
НБУ
39.43
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.40
Втрати орків: 4 8 9 8 7 0 (+1410)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.40

НАТО планує відкрити центр оборонної підготовки для ЗСУ

Зокрема альянс вчитиме українських військових стратегії та управлінню оборонною адміністрацією
Навчання НАТО
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Північноатлантичний альянс хоче запустити центр оборонної підготовки, аналізу та освіти для українських військових. Це новий проєкт, який доповнить навчальну місію ЄС та наявні програми союзників. Про це пише El Pais.

Джерела видання повідомляють, що центр НАТО буде покликаний допомогти Україні не тільки у військовій підготовці її солдатів і військовослужбовців, а й навчити їх стратегії та управлінню оборонною адміністрацією.

Мета центру – підвищити рівень підтримки країни, яка два роки тому була атакована Росією, і допомогти привести її сили у відповідність до стандартів альянсу, до якого вона прагне одного разу приєднатися.

Досі альянс уникав кроків, які могли б бути витлумачені Росією як загроза. З цієї причини саме члени блоку – на двосторонній основі або у складі груп – надавали Україні військову техніку та навчання. Новий центр являє собою зміну філософії в цьому відношенні і новий елемент нових відносин між НАТО і Києвом.

31 союзник по військовій організації наразі обговорює, як буде фінансуватися новий центр (чи буде він фінансуватися із загальних рахунків блоку чи з бюджетного фонду) і який тип інструкторів буде в ньому працювати – це можуть бути інструктори, розміщені на новій базі, або персонал, направлений членами альянсу на коротший термін, кажуть дипломатичні джерела, знайомі з перебігом внутрішніх переговорів.

Міністри оборони НАТО незабаром остаточно узгодять деталі проєкту, який, як очікується, отримає остаточне схвалення на саміті у Вашингтоні в липні.

НАТО розглядає можливість взяти на себе координацію постачання зброї Україні

Це зміна курсу, оскільки раніше альянс не втручався безпосередньо у питання постачань, залишаючи їх на розсуд окремих країн-членів. Керівництво блоку хоче інтегрувати формат "Рамштайн" до структур альянсу. Це рішення може бути прагненням убезпечити себе від можливих змін у політиці Сполучених Штатів.

У НАТО побоюються, що постачання зброї Україні з боку США може припинитися, якщо на виборах у листопаді переможе Дональд Трамп. Розробкою плану з інтеграції займалися радник президента Сполучених Штатів з національної безпеки Джейк Салліван та генеральний секретар альянсу Єнс Столтенберг.

План інтеграції "Рамштайну" до НАТО розроблявся радником президента Сполучених Штатів з національної безпеки Джейком Салліваном і генсеком блоку Єнсом Столтенбергом.

Нагадаємо, в Європі почастішали розмови про можливість війни Росії з НАТО, тому що Москва, напевно, до цього готується і не приховує плани вчинити агресію. 

Читайте також:
НАТО обговорює відправку військ в Україну для навчання НАТО обговорює відправку військ в Україну для навчання
Росія готує підривну діяльність у країнах Європи, можливі навіть теракти Росія готує підривну діяльність у країнах Європи, можливі навіть теракти
Сьогодні День пам’яті українців, які рятували євреїв під час Другої світової війни: Серед Праведників народів світу – понад 2,5 тисячі українців Сьогодні День пам’яті українців, які рятували євреїв під час Другої світової війни: Серед Праведників народів світу – понад 2,5 тисячі українців
На Харківщині йдуть активні дії. Прориву української оборони немає На Харківщині йдуть активні дії. Прориву української оборони немає