USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 3 9 3 0 (+950)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

Польща заморозила понад мільярд євро російських активів. Для їх конфіскації Сейм готує зміни до Конституції

Кошти будуть передані на фінансування програм підтримки жертв агресії Росії
Польща
Джерело: відкриті джерела

Польща заморозила активи російських олігархів на суму понад мільярд євро. Однак для їх конфіскації Сейму потрібно внести поправки до Конституції, повідомляє видання Wprost.

Подробиці

У Сеймі відбулося друге читання законопроєкту, який дозволить у законний спосіб полякам конфіскувати російські активи. Документ передано до спеціальної парламентської комісії, яка розглядає пропозиції щодо внесення змін до Конституції країни.

Зокрема Держказначейство Польщі отримає право вилучати майно, яке може використовуватися для підтримки російської агресії. Це майно та фінансові активи будуть витрачені на фінансування програми підтримки жертв агресії Росії.

Виступаючи у Сеймі під час обговорення законопроєкту міністр Ради міністрів Лукаш Шрайбер зазначив, що сума заморожених активів російських олігархів перевищує 1 мільярд євро.

Він закликав опозицію підтримати запропонований законопроєкт.

"Вас не переконує те, що відбувається в російській Думі? Вас не переконують слова Дмитра Медведєва, який не бачить сенсу в продовженні дипломатичних відносин з Польщею, а колишній уповноважений з прав дітей закликав до вбивства посла Польщі?" – запитав він.

Нагадаємо, ми писали, що ЄС обговорює можливість направити в Україну прибутки від майже 200 млрд євро заморожених російських активів.

Читайте також:
Повторює Повторює "сирійську тактику": Росія вбила понад 90 медиків, поліцейських і рятувальників під час повторних ударів по Україні
Якщо Росія захопить Часів Яр, це відкриє їй дорогу до оборонного поясу ЗСУ, – ISW Якщо Росія захопить Часів Яр, це відкриє їй дорогу до оборонного поясу ЗСУ, – ISW
ЄС розглядає запровадження санкцій проти російських проєктів із виробництва СПГ ЄС розглядає запровадження санкцій проти російських проєктів із виробництва СПГ
В Україні створять реєстр осіб, які постраждали від агресії РФ: Рада підтримала законопроєкт В Україні створять реєстр осіб, які постраждали від агресії РФ: Рада підтримала законопроєкт