USD
НБУ
39.64
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.30
Готівка
42.95
Втрати орків: 4 7 0 8 7 0 (+1030)
USD
НБУ
39.64
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.30
Готівка
42.95

Польща ремонтує пошкоджене озброєння з України в таємному цеху, – WSJ

Країна є лідером в обслуговуванні обладнання, яке використовують українці на полі бою, говорять експерти
Ремонт техніки в Польщі_1
Джерело: The Wall Street Journal

Польща є найбільшою країною, що ремонтує українське озброєння, пошкоджене на полі бою. Про це йдеться в статті видання The Wall Street Journal.

Журналісти розповідають, що ремонт відбувається у таємному цеху, місцезнаходження якого не розголошується. Однак у публікації зазначається, що ремонтом артилерії та важкої бронетехніки займаються працівники підприємства Polish Armaments Group. Цех працює цілодобово у три зміни.

Працівників приблизно 400, всі вони є громадянами Польщі. За їх роботою стежать озброєні офіцери Агентства внутрішньої безпеки, завданням яких є недопущення диверсій.

Крім того, поляки постійно контактують з українцями на полі бою, навчаючи їх ремонту танків, ракет та іншого озброєння прямо місці. Польські механіки розповіли, що одного разу за допомогою чату навчили українського листоношу, який став військовим, ремонтувати ракету.

"Можна з упевненістю припустити, що Польща є лідером, коли справа доходить до обслуговування обладнання, яке використовують українці на полі бою", – цитує видання Томаша Смуру, експерта із військових технологій з Фонду Казимира Пуласького, незалежного аналітичного центру у Варшаві.

Раніше ми писали, що Варшава готова передати Києву 60 польських танків PT-91 (модернізована версія Т-72), а також 14 танків Leopard 2. 

Читайте також:
Пережив ампутацію на Пережив ампутацію на "Азовсталі" і потрапив у полон до окупантів: Важкий фронтовий шлях офіцера Нацгвардії
Макрон заявив, що не змінив думки про введення військ в Україну і знову назвав умови Макрон заявив, що не змінив думки про введення військ в Україну і знову назвав умови
Україна приречена бути ветераноцентричною: Як держава та бізнес повертають військових до цивільного життя Україна приречена бути ветераноцентричною: Як держава та бізнес повертають військових до цивільного життя
Українським спортсменам рекомендують відмовитися від контактів і спільних фото з росіянами на Олімпіаді Українським спортсменам рекомендують відмовитися від контактів і спільних фото з росіянами на Олімпіаді