USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 1 0 8 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Польща продовжила на пів року тимчасовий захист для українських біженців

Також Сейм продовжив податкові пільги до кінця року для тих, хто надає гуманітарну допомогу
біженці
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Сейм Польщі проголосував за продовження на пів року тимчасового захисту для українських біженців. Таким чином дію статусу продовжено до 30 червня 2024 року. Про це повідомляє Prawo.pl.

Також Сейм продовжив податкові пільги до кінця року для тих, хто надає гуманітарну допомогу. Це означає, що біженці з України мають право на:

  • вільний доступ до ринку праці;
  • право на користування сімейними благами;
  • доступ до медичної допомоги;
  • можливість ведення бізнесу.

Водночас варто зазначити, що польські депутати не погодилися продовжити термін тимчасового захисту для громадян України до 4 березня 2025 року, згідно з рішенням Ради ЄС.

Нагадаємо, у грудні 2023 року кількість українських біженців, які отримали статус тимчасового захисту в Європейському Союзі, зросла на 37,6 тисячі осіб, досягнувши понад 4 мільйони. Найбільше зростання спостерігалося в Німеччині, Чехії та Іспанії, що свідчить про продовження міграційної кризи, спричиненої війною в Україні.

Також ми писали, що 18 січня Польща продовжила дію посвідок про тимчасовий захист іноземців до 4 березня 2025 року. Відповідна інформація опублікована на сайті польського уряду. 

Проте продовження посвідок про тимчасовий захист у Польщі до 4 березня 2025 року не стосується громадян України, а поширюється лише на громадян третіх країн, які легально проживали в Україні на момент повномасштабного вторгнення. 

Читайте також:
У Польщі відкрили військову базу американського спецназу У Польщі відкрили військову базу американського спецназу
Чехія запустила пілотний проєкт повернення українців додому: Програма розрахована на 430 осіб Чехія запустила пілотний проєкт повернення українців додому: Програма розрахована на 430 осіб
У Польщі схвалили зміни до закону про допомогу українським біженцям У Польщі схвалили зміни до закону про допомогу українським біженцям
Ірландія скорочує виплати біженцям з України Ірландія скорочує виплати біженцям з України