USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95
Втрати росіян: 6 2 3 9 9 0 (+1270)
USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95

В Український легіон, що формується в Польщі, вже зареєструвалися кілька тисяч осіб, – Сікорський

Добровольці, які вступлять до легіону, зможуть розраховувати на повернення до Польщі після ротації
ЗСУ
Джерело: Володимир Зеленський

Уже кілька тисяч осіб зареєструвалися для вступу до Українського легіону, який формується в Польщі з громадян України, які проживають за кордоном. Про це повідомив міністр закордонних справ Радослав Сікорський під час NATO Public Forum на полях саміту альянсу, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми починаємо готувати першу українську бригаду, що складається з добровольців у Польщі. У нас налічується до мільйона українців обох статей, і кілька тисяч із них уже зареєструвалися для участі в цьому конкурсі. І що цікаво, багато хто з них справді хоче служити і ротувати своїх співвітчизників, але вони кажуть: "Ми не хочемо бути відправлені в бій, не будучи належно навченими й екіпірованими"", – зазначив Сікорський.

Він додав, що Варшава займеться навчанням та екіпіруванням добровольців, а потім їх відправлять в Україну як підрозділ із правом повернення до Польщі після проходження ротації.

"Якби так вчинила кожна європейська країна, в України було б кілька бригад", – вважає міністр.

Новини за темою: Близько 27 тис. засуджених потенційно можуть мобілізуватися в обмін на умовно-дострокове звільнення, – Мін'юст

Як відомо, днями президент Володимир Зеленський під час візиту до Варшави зустрівся з прем'єр-міністром Польщі Дональдом Туском і підписав угоду про гарантії безпеки.

Згідно з домовленостями, на території Польщі буде створено Український легіон, який готуватиме особовий склад Сил безпеки та оборони України. До легіону зможуть приєднатися українці, які тимчасово перебувають за кордоном, зокрема в Польщі.

Пізніше очільник Міноборони Рустем Умеров закликає всіх українців, які зараз перебувають у Європі, приєднатися до Українського легіону.

За словами міністра, добровольці отримають найсучаснішу підготовку від союзників із Польщі, Литви та інших країн ЄС. Також легіон буде оснащений найкращим обладнанням від міжнародних партнерів, що підвищить його ефективність на полі бою.

 
Читайте також:
Латвія на початку 2025 року має намір провести міжнародний саміт Латвія на початку 2025 року має намір провести міжнародний саміт "Коаліції дронів"
У Києві зловмисники намагалися проникнути на об'єкт Міноборони У Києві зловмисники намагалися проникнути на об'єкт Міноборони
У Вовчанську точаться бої всередині багатоповерхівок У Вовчанську точаться бої всередині багатоповерхівок
Польща допоможе збивати російські ракети над Україною, щоб захистити АЕС Польща допоможе збивати російські ракети над Україною, щоб захистити АЕС