USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 2 1 4 0 (+1270)
USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

Словаччина отримала офіційний запит України на МіГ-29

Країна може продати літаки або надати їх Києву. Вона їх більше не потребує
Міг-29
Джерело: відкриті джерела

Словаччина може почати переговори щодо надання Україні винищувачів МіГ-29. Про це повідомив прем’єр-міністр Едуард Геґер 10 лютого, передає Reuters.

"Президент України попросив мене надати МіГи. Тепер, оскільки надійшов офіційний запит, процес переговорів може початися", – сказав голова уряду.

При цьому додав, що переговори будуть як внутрішніми, так і з Європейською комісією, адже Словаччина може отримати компенсацію за цю поставку.

"Наші МіГи можуть врятувати невинні життя в Україні", – сказав Геґер.

Міністр оборони країни Ярослав Над заявив, що Словаччина більше не потребує цих літаків і може або продати їх, або надати Україні, але остаточне рішення наразі не ухвалене.

Україна вже отримала кілька Міг-29

Варшава навесні минулого року на тлі суперечок про поставку винищувачів все ж поставила Україні кілька МіГ-29 у вигляді запчастин. Про це інформує польське видання Dziennik Gazeta Prawna з посиланням на джерела в польському уряді.

Зазначається, що літаки передавали комбінованим методом.

"Навесні минулого року Польща передала українцям "певну кількість" МіГ-29 на запчастини – після великих суперечок про те, чи передавати літаки і як саме. Зрештою, фюзеляж або крила – це теж запчастини", – йдеться в повідомленні.

Літаки передавали "комбінованим методом".

Зазначається, що після чуток у березні про те, що Польща може у співпраці з США передати Києву свої МіГ-29, знайомі українським пілотам, ці плани не реалізувалися, нібито через позицію Білого дому. 

Сьогодні стало відомо про те, що американська компанія Lockheed Martin готова нарощувати виробництво F-16, щоб задовольнити попит серед країн, які могли б погодитися на реекспорт своїх літаків в Україну.

Читайте також:
Україна за рік піднялась на 18 позицій у світовому рейтингу свободи слова  Україна за рік піднялась на 18 позицій у світовому рейтингу свободи слова
Україна укладе з Великою Британією угоду про сторічне партнерство Україна укладе з Великою Британією угоду про сторічне партнерство
Україна приречена бути ветераноцентричною: Як держава та бізнес повертають військових до цивільного життя Україна приречена бути ветераноцентричною: Як держава та бізнес повертають військових до цивільного життя
Українським спортсменам рекомендують відмовитися від контактів і спільних фото з росіянами на Олімпіаді Українським спортсменам рекомендують відмовитися від контактів і спільних фото з росіянами на Олімпіаді