USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Польща планує вдвічі збільшити свою армію, – Качинський

Водночас уряд зміцнює кордон, зводячи загородження на кордоні з Білоруссю
Польща армія

Польська армія

Джерело: відкриті джерела

Польща має намір вдвічі збільшити розмір своєї армії. Про це заявив віцепрем'єр Ярослав Качинський.

Так, політик відвідав польсько-білоруський кордон та повідомив, що уряд відновлює військові частини та створює нові.

"Армія, яка раніше складалася лише з трьох дивізій, матиме шість дивізій і згодом, ймовірно, з'явиться запасна дивізія", – сказав Качинський.

Віцепрем'єр зазначив, що водночас уряд зміцнює кордон, зводячи загородження на кордоні з Білоруссю та створюючи різні види електронних перепон для захисту кордону.

Що передувало?

Нещодавно міністр оборони Польщі Маріуш Блащак доручив перемістити польські війська із заходу на схід країни через можливі загрози, пов'язані з "навчаннями" групи "Вагнера" у Білорусі. Про це говорив секретар Комітету з безпеки Збігнєв Гоффман агентству PAP.

"Навчання або спільні навчання білоруської армії та групи "Вагнера", безсумнівно, є провокацією", – стверджував Гоффман.

Разом з тим у Міноборони Польщі після звісток про навчання вагнерівців на прикордонному полігоні в Білорусі уточнили, що стежать за ситуацією і кордони Польщі у безпеці.

Водночас до складу Війська польського після 18-річної перерви повертається ракетно-артилерійський підрозділ. Про це заявив глава Міністерства оборони Маріуш Блащак після підписання рішення про створення Академії HIMARS і 1-ї ракетної бригади, повідомляє Dziennik Gazeta Prawna.

Блащак у четвер, 27 липня, у селі Києво (Куявсько-Поморське воєводство) взяв участь у церемонії підписання рішення про створення Академії HIMARS і 1-ї ракетної бригади, а також у ракетних навчаннях з використанням пускової установки HIMARS.

"Через 18 років до польської армії повертається ракетно-артилерійський підрозділ", – сказав очільник Міністерства оборони.

Новини за темою: Польща таємно передала Україні близько 10 вертольотів Мі-24, - WSJ
Читайте також:
У Польщі схвалили зміни до закону про допомогу українським біженцям У Польщі схвалили зміни до закону про допомогу українським біженцям
У Польщі запроваджують систему перевірок іноземців у країні: Пільги українцям теж будуть призупинені У Польщі запроваджують систему перевірок іноземців у країні: Пільги українцям теж будуть призупинені
Повернення чоловіків з-за кордону: Польща чекає ініціативи від України Повернення чоловіків з-за кордону: Польща чекає ініціативи від України
Посол України в Польщі пояснив, чому обмежили консульські послуги для громадян за кордоном Посол України в Польщі пояснив, чому обмежили консульські послуги для громадян за кордоном