USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Польща не закриватиме кордон з Україною, – Туск

Водночас фермери планують влаштувати ще один масштабний страйк у країні
Дональд Туск
Джерело: відкриті джерела

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск на зустрічі з фермерами заявив, що не закриватиме кордон з Україною. Про це повідомляє PolskieRadio.

Під час зустрічі сторонам не вдалося досягти домовленості. За словами фермерів, Туск піддав критиці чиновників, відповідальних за сільське господарство, і не виключив відставки когось із них.

На зустрічі з фермерами також був заступник міністра сільського господарства Польщі Міхал Колодзейчак, який презентував аграріям "конкретні пропозиції", зокрема надання фінансової допомоги, викуп зерна, що залишилося, і поступки в політиці Європейського Союзу.

Голова "Солідарності" індивідуальних фермерів Томаш Обшанський заявив, що 20 березня відбудеться ще одна велика акція протесту. За його словами, тоді буде перекрито дороги в столицях воєводств і в центрах районів.

Новини за темою: Росія перевозить свою агропродукцію через Білорусь до Польщі, – розслідування

Варто нагадати, що Тус раніше казав, що представники Польщі та України ведуть перемовини щодо закриття кордону між країнами для торгівлі.

Нагадаємо, заступник міністра закордонних справ Польщі Анджей Шейна заявив, що повідомлення про переговори Варшави з Урсулою фон дер Ляєн на тему звільнення Польщі від деяких положень "Зеленої угоди" є правдою.

Тим часом міністр торгівлі України Тарас Качка уточнив, що Київ готовий прийняти обмеження на торгівлю з Європейським Союзом, щоб розрядити запеклу політичну суперечку з Польщею. Проте й закликає заборонити імпорт російського зерна, яке все ще надходить в Європу через Білорусь і країни Балтії.

Читайте також:
ДБР виписало підозру голові ФСБ РФ Бортнікову і ще 20 ДБР виписало підозру голові ФСБ РФ Бортнікову і ще 20 "фсбешним" генералам
У Польщі відкрили військову базу американського спецназу У Польщі відкрили військову базу американського спецназу
Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні
У Польщі схвалили зміни до закону про допомогу українським біженцям У Польщі схвалили зміни до закону про допомогу українським біженцям