USD
НБУ
39.52
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.36
Готівка
42.95
Втрати орків: 4 6 9 8 4 0 (+1120)
USD
НБУ
39.52
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.36
Готівка
42.95

Політолог: Візит Байдена в Україну – це потужний меседж про швидке закінчення війни перемогою Києва

Візит президента США до Києва був "безпрецедентним у сучасності" через відсутність в Україні американської військової присутності
Байден та Зеленський 20 січня_1
Джерело: Офіс Президента

Візит глави США Джо Байдена до Києва 20 лютого й зустріч із лідером України Володимиром Зеленським – це дуже потужний меседж про швидке закінчення війни перемогою Києва. Про це в ефірі UWN заявив політолог Артем Бронжуков.

За його словами, візит Байдена до Києва  – "ще один цвях в труну Путіна".

"Чому взагалі так довго чекали цей візит? Навіть дипломати й журналісти не були одностайні, вони сумнівалися у можливості цього візиту. Тому що це несе за собою два напрямки ризиків. По-перше – це фізичний, є велика загроза того, що щось прилетить і може постраждати президент Сполучених Штатів. Друге – це іміджева, якщо Білий дім не був би впевнений в тому, що Україна переможе в цій війні, не було б такого візиту", – вважає Бронжуков. 

Також експерт зазначив, що сьогоднішній візит Байдена – це дуже потужний меседж, що війна має закінчитися скоро, і вона має закінчитися виключно перемогою України.

В той же час The Guardian пише, що візит Байдена до Києва був "безпрецедентним у сучасності" через відсутність в Україні американської військової присутності.

Представники Білого дому кажуть, що попередні візити президентів до Афганістану та Іраку відрізнялися тим, що США мали значну військову присутність у цих країнах. Незважаючи на ризик, Байден вирішив здійснити поїздку до України у зв'язку з тим, що наближається річниця повномасштабного вторгнення Росії.

Візит Байдена до Києва: Що відомо

З 20-го по 22 лютого напередодні річниці повномасштабного вторгнення Росії в Україну у президента США Джо Байдена був запланований візит до Польщі, але про приїзд до Києва не повідомлялося.

Остаточне рішення про візит до України було ухвалено після заключного брифінгу з питань безпеки, що відбувся у п'ятницю.

Це перший візит американського президента до України не лише за час війни, але й за останні 15 років.

Усі подробиці та заяви лідерів двох держав – читайте в нашому матеріалі


Читайте також:
Гендиректор комунальної корпорації разом зі спільниками розікрав майже 10 млн гривень на ремонті доріг у Києві Гендиректор комунальної корпорації разом зі спільниками розікрав майже 10 млн гривень на ремонті доріг у Києві
Аби отримати комунальну землю, приватне товариство незаконно зареєструвало право власності на голубник, що знаходився на тих землях Аби отримати комунальну землю, приватне товариство незаконно зареєструвало право власності на голубник, що знаходився на тих землях
Байден планує йти на дебати з Трампом Байден планує йти на дебати з Трампом
Замість будівництва метро на Виноградар поклав кошти на депозит: Підрядник заробив на відсотках понад 139 млн гривень Замість будівництва метро на Виноградар поклав кошти на депозит: Підрядник заробив на відсотках понад 139 млн гривень