USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95
Втрати росіян: 6 2 3 9 9 0 (+1270)
USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95

У Києві на хабарі затримали в. о. заступника начальника податкової служби

Чиновник причетний до вимагання грошей від столичних підприємців
СБУ затримала податковця у Києві
Джерело: СБУ

Служба безпеки України затримала одного з головних податківців Києва – в. о. заступника начальника Головного управління податкової служби. Його викрили на корупції. Про це інформує СБУ.

За матеріалами справи, чиновник причетний до вимагання грошей від столичних підприємців.

Так, зокрема, податківець отримував хабарі від директора київської компанії, яка займається оптовою торгівлею твердим, рідким і газоподібним паливом. В обмін на це чиновник обіцяв підприємцю надати ліцензії на продаж палива.

У спецслужбі розповіли, що для комунікації з головою компанії та передачі хабаря чиновник залучив свого знайомого.

"Служба безпеки задокументувала одержання посадовцем першої частини неправомірної вигоди та затримала його разом із посередником під час передачі другого "траншу", – ідеться в повідомленні.

Обом затриманим оголошено про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Новини за темою: Вимагав хабарі у перевізників. Директору департаменту КМДА повідомили про підозру

Наразі тривають слідчі дії, спрямовані на встановлення та притягнення до відповідальності всіх винних осіб. Тепер їм загрожує до 10 років в'язниці з конфіскацією майна.

Раніше у Києві затримали ділків, які пропонували 1 млн доларів хабаря одному з офіцерів Головного слідчого управління Служби безпеки. Вони хотіли, щоб посадовець допоміг їм здійснити рейдерське захоплення видобувної компанії. Тепер їм загрожує до восьми років тюрми з конфіскацією майна.

Також ще раніше СБУ знешкодила рейдерську банду, яка хотіла захопити паркувальний бізнес у Києві. За даними слідства, фігуранти підшукували "привабливі" автостоянки в столиці та змушували їхніх власників відмовитися від управління цими об’єктами.

Читайте також:
За сприяння у вступі: У Києві на хабарі у дві тисячі доларів затримали проректора приватного вишу За сприяння у вступі: У Києві на хабарі у дві тисячі доларів затримали проректора приватного вишу
У Харкові керівник популярного банку виявився агентом військової розвідки РФ, – СБУ У Харкові керівник популярного банку виявився агентом військової розвідки РФ, – СБУ
Колишній міліціонер допомагав росіянам атакувати Торецьк, виступаючи інформатором: СБУ його задаржала Колишній міліціонер допомагав росіянам атакувати Торецьк, виступаючи інформатором: СБУ його задаржала
Дискредитували Сили оборони: На Полтавщині й Закарпатті ліквідували дві ботоферми, які працювали на російські спецслужби Дискредитували Сили оборони: На Полтавщині й Закарпатті ліквідували дві ботоферми, які працювали на російські спецслужби