USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Плюс 400 тис. кубів газу на добу: В Україні ввели в експлуатацію нові свердловини

"Укргазвидобування" ввело в експлуатацію три свердловини: дві з них – нові, третя – відновлена з ліквідаційного фонду
газ, газові труби_2
Джерело: Уніан

За підсумками листопаду в Україні було запущено в роботу три свердловини, які разом дають більш як 400 тис. кубів газу на добу.

В "Укргазвидобування" зазначають, що дві з введених в експлуатацію – нові свердловини, третя – відновлена з ліквідаційного фонду.

"Для підтримання та збільшення видобутку ми застосовуємо різноманітні методи, завдяки яким отримуємо результат у кубометрах газу, що зараз є вкрай необхідним нашій країні. Розвідувальне та експлуатаційне буріння, переінтерпретація даних, перегляд діючого і ліквідованого фонду – це частина роботи заради досягнення спільної мети", – коментує Олег Толмачев, т. в. о. генерального директора "Укргазвидобування".

Нові свердловини

У компанії розповіли, що одну нову розвідувальну свердловину пробурено на нещодавно відкритому родовищі. Місце для буріння фахівці визначили на підставі проведених раніше 3D-сейсморозвідувальних досліджень.

Іншу нову оціночно-експлуатаційну свердловину пробурено на "старому" родовищі, яке експлуатують вже понад 50 років.

"Фахівці-розробники УкрНДІгазу та департаменту розробки виконали глибокий аналіз стану розробки, оцінили залишковий потенціал газоконденсатних покладів і визначили місце для нової свердловини", – додають у відомстві.

А от відновлена свердловина перебувала в ліквідаційному фонді впродовж 35 років. Втім, фахівці компанії визначили перспективність реліквідації свердловини та подальшого проведення гідравлічного розриву пласта. Як результат – після успішних робіт вдалося отримати високий дебіт.

Додамо, що у листопаді Україна запустила свердловину на родовищі у Карпатах, яке вважалося виснаженим. Однак це "виснажене" родовище встановило рекорд і дало понад 200 тис. куб. м газу на добу.

Запаси газу

Як відомо, в листопаді голова правління НАК "Нафтогаз України" Олексій Чернишов зазначав, що цьогоріч "Нафтогазу" вдалося наростити видобуток газу на 7%. Завдяки цьому прийдешній опалювальний період Україна проходитиме на видобутому на нашій території ресурсі.

До цього повідомлялося, що загальний обсяг природного газу в підземних сховищах сягнув 14,7 млрд кубометрів. Зважаючи на ці цифри, можна говорити про те, що країна має достатньо газу для проходження опалювального сезону.

Читайте також:
ЄС розглядає запровадження санкцій проти російських проєктів із виробництва СПГ ЄС розглядає запровадження санкцій проти російських проєктів із виробництва СПГ
Ціна газу для домогосподарств залишиться незмінною ще на рік, – Ціна газу для домогосподарств залишиться незмінною ще на рік, – "Нафтогаз"
Кабмін до серпня продовжив дію ПСО на газ для теплокомуненерго Кабмін до серпня продовжив дію ПСО на газ для теплокомуненерго
Росія атакувала українські сховища: Ціни на газ в ЄС одразу підскочили Росія атакувала українські сховища: Ціни на газ в ЄС одразу підскочили