USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Підвищення податків в Україні до кінця війни більше не буде, - Шмигаль

Максимум, податки повернуться на довоєнний рівень
Денис Шмигаль
Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль
Джерело: Telegram-канал Прем‘єр-міністра України Шмигаля

В Україні податки до кінця війни підвищуватися не будуть. Про це в ефірі телемарафону заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Він зауважив, що мова йде про спрощену систему оподаткування. Зокрема це стосується повернення до 5% замість 2%. Це було запроваджено у перші місяці війни.

Новини за темою: Підвищення тарифів, ціни на пальне та індексація пенсій: Що зміниться в Україні з 1 липня

Інша частина податків повернуться на довоєнний рівень з серпня.

"Частково ми очікуємо, що повернення податків до довоєнного рівня відбудеться через ухвалення відповідного закону Верховною Радою з 1 серпня. Інших змін, крім повернення до довоєнного рівня, до кінця війни ми не плануємо, не прогнозуємо і, переконаний, не допустимо. Податкова система буде стабілізована на тому рівні, як до початку повномасштабної агресії", - підкреслив Шмигаль.

Що буде з цінами на пальне

Нагадаємо, ми писали, що мережі автозаправних станцій відреагували на повернення з 1 липня податок на додану вартість (ПДВ) на пальне обсягом 20%, який діяв до війни, і підняли ціни на паливо.

Очільник уряду спрогнозував, що в цілому ціни на пальне в Україні підвищаться до 5 грн/літр. Він додав, що дефіциту пального не буде.

"Ми очікуємо, що в липні підвищення становитиме орієнтовно в середньому до 5 грн. Це не критичне підвищення, але надзвичайно важливе надходження до бюджету, яке справді допоможе нам вкотре підтримувати Збройні сили України в боротьбі з російським агресором", - зазначив Шмигаль.

Що буде з тарифами на водопостачання і водовідведення

Прем'єр наголосив: підвищення тарифів на водопостачання і водовідведення до кінця війни не буде.

"Так, як і тарифи на тепло і гарячу воду, я впевнений, що в Україні до кінця воєнних дій не потрібно покладати на людей додатковий тягар. Це той компроміс, який місцеві бюджети можуть взяти на себе", - зазначив Шмигаль.

Він наголосив, що місцеві бюджети накопичили понад 150 млрд грн на своїх рахунках. А отже можуть самостійно фінансувати водоканали.

"Місцеві бюджети окремих громад мають можливості забезпечувати комунальні підприємства, які постачають воду додатковим фінансуванням і не підіймати тарифи для людей, щоб не давати зайвого тягаря для платіжки і гаманці людей", - додав прем'єр.

Читайте також:
СБУ вбачає загрозу сплаті податків до держбюджету від касових апаратів СБУ вбачає загрозу сплаті податків до держбюджету від касових апаратів
Українським підприємствам бракує спеціалістів – дослідники стверджують, що війна забирає робочу силу Українським підприємствам бракує спеціалістів – дослідники стверджують, що війна забирає робочу силу
ЄС ухвалив план України для Ukraine Facility ЄС ухвалив план України для Ukraine Facility
ЄС остаточно схвалив ЄС остаточно схвалив "торговельний безвіз" для України