USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95
Втрати росіян: 6 2 3 9 9 0 (+1270)
USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95

Підозрюваного у вбивстві Ірини Фаріон затримали у Дніпрі

Ним виявився 18-річний хлопець
Затримали підозрюваного у вбивстві Ірини Фаріон
Затримали підозрюваного у вбивстві Ірини Фаріон
Джерело: МВС

У Дніпрі поліція затримала підозрюваного у вбивстві Ірини Фаріон. Про це президенту України Володимиру Зеленському доповів глава МВС Ігор Клименко.

"Затримано 18-річного хлопця. Тривають необхідні слідчі дії та експертизи. Доручив міністру внутрішніх справ представити суспільству всі деталі", - написав Зеленський.

Глава МВС Ігор Клименко підтвердив, що підозрюваний - 18 років мешканець Дніпра. Під час підготовки до злочину він орендував щонайменше три квартири у Львові.

"Зараз затриманий в руках поліції. Важливо дізнатися всі деталі. Наразі слідство схиляється до думки, що стрілець - лише виконавець", - написав Клименко.

Він додав, що підозрюваного вистежили та встановили особу.

"Маючи його фото, це була справа часу: смарт-камери відеоспостереження зловили його всюди", - уточнив глава МВС.

Клименко розповів, що поліція має достатньо доказів стверджувати, що саме затриманий стріляв у мовознавицю.

"139 годин безперервної роботи величезної команди оперативників, слідчих, кримінальних аналітиків, експертів, інших поліцейських служб, співробітників Служби безпеки України. Перевірили кожен куточок по маршруту відходу стрільця та обшукали близько 100 га лісу", - розповів головний поліцецський України.

Раніше поліція розповідала, що виявила підозрюваного на камерах відеоспостереження

Правоохоронці раніше говорили, що вивчають відео ймовірної стрілянини в Ірину Фаріон, яке поширилося в мережі.

Крім того, поліція опублікувала фото та відео з камер відеоспостереження з підозрюваним. Тоді правоохоронці описали ймовірного вбивцю так: вік - близько 20 років; зріст - 170-180 см; худорлявої статури. 

Згодом поліція повідомила, що має кількох свідків, серед яких є ті, хто бачив, як все відбувалося і хлопець на фото - стріляв у Фаріон.

Нагадаємо, увечері 19 липня стало відомо, що невідомий вистрілив в Ірину Фаріон на одній із вулиць Львова та втік. Мовознавицю доставили до лікарні, де вона перебувала у дуже важкому стані та з пораненням голови. А вже за кілька годин померла.

Теги: Фаріон
Читайте також:
Доньку Фаріон можуть притягнути до відповідальності за погрози підозрюваному у вбивстві Доньку Фаріон можуть притягнути до відповідальності за погрози підозрюваному у вбивстві
Родина Ірини Фаріон замовила поштову марку із зображенням мовознавиці Родина Ірини Фаріон замовила поштову марку із зображенням мовознавиці
Вбивство Фаріон: 18-річного підозрюваного взяли на 60 днів під варту без права внесення застави Вбивство Фаріон: 18-річного підозрюваного взяли на 60 днів під варту без права внесення застави
Спортивна, а не бойова: На місці вбивства Ірини Фаріон знайшли специфічну гільзу Спортивна, а не бойова: На місці вбивства Ірини Фаріон знайшли специфічну гільзу