USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30
Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

У Львові стріляли в Ірину Фаріон, вона померла

Стрілянина сталася на вулиці Масарика
Ірина Фаріон
Джерело: відкриті джерела

Колишня народна депутатка, мовознавиця та професорка Львівської політехніки Ірина Фаріон, в яку сьогодні стріляв невідомий, померла у лікарні. Про її смерть повідомив міський голова Львова Андрій Садовий. 

Він зазначив, що лікарі, які декілька годин боролися за її життя, зробили все можливе, але "поранення було несумісне з життям". 

Поліція оголосила спеціальну поліцейську операцію на території Львова та області. До неї задіяні працівники усіх служб та підрозділів поліції Львівщини. 

"Правоохоронці вживають усіх заходів для встановлення місця перебування та затримання стрільця".

Раніше

Глава МВС Ігор Клименко заявив, що поліція та інші необхідні служби працюють на місці стрільби. Вони збирають покази свідків та опрацьовують дані з камер відеоспостереження. 

Реакція Зеленського

Президент України заявив, що отримав доповіді від керівника МВС та СБУ про замах на Ірину Фаріон.

"Очевидно, що будь-яке насильство заслуговує лише на засудження і кожен, хто винен у цьому нападі, повинен понести повну відповідальність", - заявив Зеленський.

Чим відома Ірина Фаріон

Ірина Фаріон була депутатом Верховної Ради України. Завжди була в опозиції до проросійських сил, бо сама пропагує націоналізм, національну ідею, зокрема любов до рідної мови, так як сама Фаріон мовознавиця.

Через свої різкі висловлювання Фаріон неодноразово втрапляла у скандали. Минулого року її навіть звільняли з "Львівської політехніки" через протести студентів. Зокрема Фаріон критикувала українських військових, які говорять російською. Також на деяких ток-шоу вона виступала проти команди Зеленського та самого президента.

Теги: Фаріон
Читайте також:
Доньку Фаріон можуть притягнути до відповідальності за погрози підозрюваному у вбивстві Доньку Фаріон можуть притягнути до відповідальності за погрози підозрюваному у вбивстві
Родина Ірини Фаріон замовила поштову марку із зображенням мовознавиці Родина Ірини Фаріон замовила поштову марку із зображенням мовознавиці
Вбивство Фаріон: 18-річного підозрюваного взяли на 60 днів під варту без права внесення застави Вбивство Фаріон: 18-річного підозрюваного взяли на 60 днів під варту без права внесення застави
Спортивна, а не бойова: На місці вбивства Ірини Фаріон знайшли специфічну гільзу Спортивна, а не бойова: На місці вбивства Ірини Фаріон знайшли специфічну гільзу