USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30
Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

Доньку Фаріон можуть притягнути до відповідальності за погрози підозрюваному у вбивстві

Під час судового засідання Семчишин заявляла підозрюваному, що він згниє та здохне
Софія Семчиниш
Софія Семчиниш
Джерело: відкриті джерела

Доньку екснардепки Ірини Фаріон – Софію Семчиниш – можуть притягнути до відповідальності за погрози підозрюваному у вбивстві Вʼячеславу Зінченку. Про це заявив його адвокат Ігор Сулима в інтерв’ю "Українським новинам".

"Вибачте, але за погрози вбивством і розправою можна притягнути до відповідальності. Нехай при мені це скаже. Проти неї буде порушено карну справу", – заявив він.

Зазначимо, що під час судового засідання Семчишин звернулася до підозрюваного хлопця, звинувативши його у вбивстві Фаріон.

"Ти згниєш, здохнеш. Ти розумієш, що ти зробив? Для тебе має бути Божа кара. Жодного помилування немає бути тобі", – сказала вона.

Зінченку надали охорону

Адвокат додав, що після отриманих погроз підозрюваному вже надали охорону. Він зазначив, що не виключає можливість винуватості підозрюваного, але має сумніви, поки не будуть надані беззаперечні докази.

Вбивство Фаріон

Увечері 19 липня стало відомо, що невідомий вистрілив в Ірину Фаріон на одній із вулиць Львова та втік. Мовознавицю доставили до лікарні, де вона перебувала у дуже важкому стані та з пораненням голови.

Вже за декілька годин настала смерть Ірини Фаріон. Як повідомили медики, завдані травми були занадто важкими.

Підозрюваного затримали у Дніпрі. Йому обрали запобіжний захід у вигляді тримання 60 днів під вартою без альтернативи внесення застави.

Чим відома Ірина Фаріон

Ірина Фаріон була депутатом Верховної Ради України. Завжди була в опозиції до проросійських сил, бо сама пропагувала націоналізм, національну ідею, зокрема любов до рідної мови, так як сама Фаріон мовознавиця.

Через свої різкі висловлювання Фаріон неодноразово втрапляла у скандали. Минулого року її навіть звільняли з "Львівської політехніки" через протести студентів. Зокрема Фаріон критикувала українських військових, які говорять російською. Також на деяких токшоу вона виступала проти команди Зеленського та самого президента.

Що ще встановило слідство?

Підозрюваний у вбивстві Фаріон також цікавився іншими політиками, депутатами та графіком засідань обласних рад. За словами міністра внутрішніх справ Ігоря Клименка, все це було знайдено в історії пошуку на телефоні затриманого. Причому інформацію стрілок шукав вже після повернення до Дніпра. Та, ймовірно, готував наступну акцію.

Разом з тим до Львова хлопець приїхав 9 липня. А під час свого перебування у місті змінив три квартири. Що цікаво, з Дніпра у Львів йому надходила посилка "Новою Поштою" – отримав маскувальний одяг, який зафіксували на ньому на камерах відеоспостереження. Виявилося, що все він відправив сам собі з Дніпра.

Крім того, поліція з'ясувала, що підозрюваний чекав на Фаріон близько двох годин, не сходячи з місця.

Також у телефоні підозрюваного виявили книгу "Секретні інструкції КДБ та ЦРУ".

Однією з версій слідства все ще лишається причетність стрілка до неонацистського руху з центром у Росії.

Правоохоронці також повідомили, що під час розслідування опитали 900 свідків. І встановили та опрацювали понад 80 людей, схожих на вбивцю.

Читайте також:
Росіяни демонстративно розстріляли військовополоненого українця Росіяни демонстративно розстріляли військовополоненого українця
В Іспанії зловмисник у масці напав на 11-річного хлопчика під час гри у футбол і вбив його В Іспанії зловмисник у масці напав на 11-річного хлопчика під час гри у футбол і вбив його
Ізраїль ліквідував ще двох посадовців ХАМАСу Ізраїль ліквідував ще двох посадовців ХАМАСу
У Німеччині в притулку для біженців помер українець: Підозрюваного у вбивстві затримали У Німеччині в притулку для біженців помер українець: Підозрюваного у вбивстві затримали