USD
НБУ
41.45
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.11
Готівка
46.70
Втрати росіян: 6 3 8 1 4 0 (+1130)
USD
НБУ
41.45
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.11
Готівка
46.70

Під загрозою через посуху в Україні перебувають 70% посівів

В Україні нині триває метеорологічне літо, оскільки температура не знизилася до рівня, необхідного для настання метеорологічної осені
посуха кукурудза поле
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Близько 70% площ для посіву в Україні постраждали від посухи, оскільки й досі не настала метеорологічна осінь. Про це сказала під час брифінгу в "Медіацентрі Україна" речниця Українського гідрометеорологічного центру Наталія Птуха. 

Синоптикиня повідомила, що навіть метровий шар ґрунту нині абсолютно сухий.

"Переважно це стосується південного сходу України. І це впливає на посівну кампанію, яка починається досить повільно. Сподіваємося, що ситуація не завдасть серйозної шкоди врожаю наступного року", – прокоментувала Птуха.

Водночас додала, що в Україні ще триває метеорологічне літо. Адже температура не знизилася до рівня, необхідного, щоб настала метеорологічна осінь. 

Птуха стверджує, що температура впродовж літа та вересня залишалася аномально високою, що затримує початок метеорологічної осені. Остання ж починається тоді, коли середня добова температура протягом кількох діб становить 15 градусів і нижче.

Втім, наразі показники температури майже по всіх областях України залишаються вищими. До того ж в Україні спостерігається високий дефіцит опадів. А це все погіршує ситуацію з посухою.

Новини за темою: Від початку повномасштабної війни Україна втратила понад 19% посівних площ, - дослідження

До речі, ще у квітні Мінагрополітики прогнозувало цьогоріч скорочення урожаю зернових до 52,4 млн тонн. Як відомо, весняну посівну розпочали наприкінці лютого аграрії Вінницької, Миколаївської, Одеської та Херсонської областей. У квітні до них приєдналися колеги з Полтавщини.

Читайте також:
Тварини та спека: Як допомогти чотирилапим улюбленцям Тварини та спека: Як допомогти чотирилапим улюбленцям
В В "Укренерго" повідомили, коли покращиться ситуація в енергосистемі
Стало відомо, як працюють ТЕС на ГАЕС під час аномальної спеки Стало відомо, як працюють ТЕС на ГАЕС під час аномальної спеки
Через аномальну спеку з ладу виходять електромережі в усьому світі Через аномальну спеку з ладу виходять електромережі в усьому світі