USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95
Втрати росіян: 6 2 3 9 9 0 (+1270)
USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95

Стало відомо, як працюють ТЕС на ГАЕС під час аномальної спеки

Роботу на відкритих майданчиках проводять у менш спекотний час
Ладижинська ТЕС
Ладижинська ТЕС
Джерело: Вікіпедія

Цьогорічне підвищення температур б’є усі рекорди. Тому нині на ГЕС та ГАЕС проведені додаткові інструктажі, скориговані робочі графіки та організовано оптимальний режим роботи співробітників. Про це повідомляє пресслужба "Укргідроенерго".

Зазначається, що робота у виробничих приміщеннях здійснюється за графіком з раціональною кількістю перерв, у машинних залах ведеться контроль над роботою системи кондиціонування, а також усі приміщення забезпечено необхідною кількістю питної води.

Роботу на відкритих майданчиках проводять у менш спекотний час.

"Попри підвищену температуру води у Дніпрі, станції "Укргідроенерго" працюють у штатному режимі та продовжують забезпечувати енергосистему України балансуючими потужностями. Наразі нашим захисникам на передовій набагато важче. Тримати зброю у руках, бути в повній амуніції та захищати Україну 24\7 при температурі близько 40°C – надзвичайно важко", – зазначив генеральний директор "Укргідроенерго" Ігор Сирота. 

Спека в Україні

Нагадаємо, впродовж липня по всій території країни фіксували близькі до максимальних, а подекуди й рекордні температури. Ця тенденція пов’язана зі змінами клімату.

Зокрема, вчора у Києві максимальна температура повітря виявилась найвищою за час проведення спостережень для цієї дати і склала 34,2°С, що перевищило попередній рекордний показник 1883 року на 0,5°С.

Всього від початку місяця вже встановлено 11 температурних рекордів.

Зокрема, 12 липня у Києві були зафіксовані два температурних рекорди. Мінімальна температура повітря у столиці виявилась найвища для цього дня, адже температура не опустилася нижче 22,8°С. Попереднє рекордне значення 2021 року перевищено на 0,8°С.

Середньодобова температура повітря виявилась найвищою за час проведення спостережень для цього дня і склала 28,7°С, що перевищило попередній рекордний показник 1959 року на 1,4°С, а кліматичну норму – на 7,5°С.

13 липня у столиці також встановлено два температурних рекорди. Максимальна температура повітря досягла 35,4°С, що на 1,3°С вище попереднього рекордного показника 1936 року. Середньодобова температура повітря виявилась найвищою для цього дня і склала 29,0°С, що перевищило попередній рекордний показник 1951 року на 0,7°С, а кліматичну норму – на 8,3°С.

14 липня метеорологи зафіксували три температурних рекорди. Мінімальна температура повітря у столиці цього дня не опустилася нижче 22,7°С. Попереднє рекордне значення 1951 року перевищено на 1,6°С. Максимальна температура повітря досягла 35,9°С, що на 2,7°С вище попереднього рекордного показника 1951 року.

А середньодобова температура повітря виявилась найвищою для цієї дати і склала 29,2°С, що перевищило попередній рекордний показник 1951 року на 1,8°С, а кліматичну норму – на 8,2°С.

Яка ситуація в енергетиці?

Через численні обстріли об’єктів енергетики гідрогенерація втратила 45% потужностей. 

Сьогодні з 00:00 до 2:00 і з 16:00 до 24:00 обленерго будуть застосовувати чотири черги відключень одночасно. В інші години будуть задіяні три черги.

Читайте також:
Уряд України розраховує на допомогу Азербайджану у відновленні енергетичної інфраструктури Уряд України розраховує на допомогу Азербайджану у відновленні енергетичної інфраструктури
В Україні для відновлення енергетики працюють три програми, – Шмигаль В Україні для відновлення енергетики працюють три програми, – Шмигаль
На підтримку опалення й енергетики України Швеція надає понад 43 млн євро На підтримку опалення й енергетики України Швеція надає понад 43 млн євро
Сьогодні до нас приїжджає щомісяця набагато більше трансформаторів, ніж ми можемо втратити від атак, – Кудрицький Сьогодні до нас приїжджає щомісяця набагато більше трансформаторів, ніж ми можемо втратити від атак, – Кудрицький