USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95
Втрати росіян: 6 2 3 9 9 0 (+1270)
USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95

В "Укренерго" повідомили, коли покращиться ситуація в енергосистемі

Причина – зниження температури
Електроенергія
Джерело: відкриті джерела

Ситуація в енергосистемі поступово буде покращуватись. З суботи графіки відключень, ймовірно, будуть м’якшими. Причина – зниження температури. Про це розповів радник прем'єр-міністра, член наглядової ради НЕК "Укренерго" Юрій Бойко в медіа-центрі.

"Сьогодні-завтра через зниження температури поступово почнеться знижуватися споживання е/е, потім настануть вихідні, коли воно традиційно нижче. З понеділка ця тенденція до зниження попиту посилиться. Ми все одно житимемо в графіках, але вони будуть значно м'якшими, ніж це було, особливо в останні два тижні", – сказав він.

За його словами, відносно стабільна ситуація з енергопостачанням очікується в серпні-вересні. Очікується, що тоді не повинно бути аномально високих температур, а в енергосистемі з'являтиметься генерації більше, ніж йтиме в ремонт.

Водночас директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко зазначив, що не очікує значних поліпшень з енергопостачанням у найближчі 3-4 тижні. За його словами, вихід із ремонту блоку АЕС не сильно змінить ситуацію.

Яка ситуація зі світлом в Україні сьогодні?

Сьогодні, 18 липня, обленерго застосовують обмеження споживання протягом всієї доби. Проте аномальна спека ускладнює роботу обладання. Через це можуть виникати технічні збої в його роботі.

З 08:00 до 22:00 застосовані чотири черги відключень у м. Київ, Київській, Черкаській, Чернігівській, Житомирській, Харківській, Полтавській, Сумській, Запорізькій, Донецькій, Дніпропетровській, Кіровоградській областях. В інших областях обмеження діють згідно з анонсованим розкладом: з 16:00 до 22:00 – чотири черги, в інші години – три черги.

Читайте також:
Уряд України розраховує на допомогу Азербайджану у відновленні енергетичної інфраструктури Уряд України розраховує на допомогу Азербайджану у відновленні енергетичної інфраструктури
В Україні для відновлення енергетики працюють три програми, – Шмигаль В Україні для відновлення енергетики працюють три програми, – Шмигаль
На підтримку опалення й енергетики України Швеція надає понад 43 млн євро На підтримку опалення й енергетики України Швеція надає понад 43 млн євро
Сьогодні до нас приїжджає щомісяця набагато більше трансформаторів, ніж ми можемо втратити від атак, – Кудрицький Сьогодні до нас приїжджає щомісяця набагато більше трансформаторів, ніж ми можемо втратити від атак, – Кудрицький