USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95
Втрати росіян: 6 2 3 9 9 0 (+1270)
USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95

Через аномальну спеку з ладу виходять електромережі в усьому світі

Однією із причин такого вимкнення є застаріла енергоінфраструктура
енергетика повалена
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Через аномальну спеку в світі зростає ризик відключень електроенергії. Оскільки електромережі перевантажені через підвищений попит на охолодження. Про це пише Bloomberg.

Зокрема минулого тижня у Х'юстоні в США були знеструмлені мільйони будинків внаслідок масового використання кондиціонерів, оскільки після шторму "Берил" настала нестерпна спека. Схожі ситуації були в Мексиці, Кувейті та Албанії. У Кувейті оператори електромереж навмисно відключали частини мережі, коли температура сягала 50 градусів, щоб запобігти повному знеструмленню.

Однією із причин такого вимкнення є застаріла енергоінфраструктура.

В Мексиці через спеку відключилася електрика для водяних насосів, що призвело до припинення водопостачання для більш ніж 70 тисяч людей протягом двох тижнів. А в Еквадорі навіть застрягли потяги метро.

Bloomberg пише, що для того, щоб налагодити ситуацію у світі, розширення мережі коштуватиме близько 24,1 трильйона доларів.

"Вся енергосистема була побудована і спроектована в одну кліматичну епоху, а тепер її просять працювати в іншу кліматичну епоху", – зауважив Майкл Веббер, професор енергетики Техаського університету в Остіні.

Останні 13 місяців стали найспекотнішими за всю історію спостережень у світі

Нещодавно вчені дійшли висновку, що період із червня 2023 року по червень 2024 року включно став найспекотнішими за всю історію спостережень у світі. Проте цей останній рік спеки не тільки встановив температурний рекорд, але також тимчасово відсунув Землю від "ключового кліматичного орієнтира".

Однією із причин спеки є велика кількість парникових газів.

Крім того кліматологи впевнені, що високі температури частково спричинені Ель-Ніньйо – феноменом різкого підвищення температури поверхневого шару води в екваторіальній частині Тихого океану, що означає сильну спеку, засухи та катастрофічні наводнення і опади у багатьох регіонах світу. Адже після відступу Ель-Ніньйо минулого місяця температура поверхні моря впала. Вчені припускають, що глобальні температури, ймовірно, повернуться до історичних середніх показників протягом наступних кількох місяців.

Читайте також:
Яких відключень світла чекати українцям майбутньої зими: Існує кілька сценаріїв Яких відключень світла чекати українцям майбутньої зими: Існує кілька сценаріїв
Відключень буде більше? У Центрі енергетичних досліджень заявили про нову ймовірно аварію на Південноукраїнській АЕС Відключень буде більше? У Центрі енергетичних досліджень заявили про нову ймовірно аварію на Південноукраїнській АЕС
Сьогодні до нас приїжджає щомісяця набагато більше трансформаторів, ніж ми можемо втратити від атак, – Кудрицький Сьогодні до нас приїжджає щомісяця набагато більше трансформаторів, ніж ми можемо втратити від атак, – Кудрицький
В Україні можливий блекаут, проте лише на кілька годин, – нардеп В Україні можливий блекаут, проте лише на кілька годин, – нардеп