USD
НБУ
41.45
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.11
Готівка
46.70
Втрати росіян: 6 3 8 1 4 0 (+1130)
USD
НБУ
41.45
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.11
Готівка
46.70

Під виглядом біженців з Курської області в Україну можуть зайти диверсанти, – депутат Сумської РДА

Також можливі провокації
ДРГ Сумська область
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

На Сумщині є багато "ждунів", які чекають на "русский мир". Тому варто бути обережними. Про це в ефірі "Київ24" розповів депутат Сумської районної ради В'ячеслав Рябченко.

За його словами, можливі і провокації.

"І тому зараз відкрити коридор... Так, можливо, це потрібно робити, бо всі ми розуміємо, що людей треба рятувати незалежно від того, росіяни вони чи українці, чи поляки. Розуміємо чудово, що, можливо, будуть і провокації, будуть заходити з цими людьми і диверсійні групи", – сказав він.

Евакуація у РФ

Раніше т.в.о. очільника Курської області Олексій Смирнов повідомив, що евакуації лише у Великосолдатському районі підлягають 180 000 осіб.

Також добровільну евакуацію оголосили в прикордонних Глушківському, Коренівському, Суджанському районах.

12 серпня російські ЗМІ повідомляли, що свої будинки покинули вже 121 000 жителів.

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України тим часом відкрило гарячу лінію, на яку можуть звернутись всі бажаючі евакуюватись чи отримати гуманітарну допомогу.

Операція в Курській області

6 серпня стало відомо, що українська армія увійшла в Курську область. Попередньо відомо, що в операції можуть брати участь близько 10 тисяч українських військових і десятки одиниць важкої техніки.

За декілька днів українським бійцям вдалося просунутися в глиб регіону на кілька десятків кілометрів.

9 серпня з’явилося відео, що ЗСУ контролюють місто Суджа, де розташована газорозподільна станція, через яку Росія прокачує газ до Європи.

Українська влада наступ на Курську область не коментує.

РосЗМІ станом на ранок 12 серпня повідомляють, що загальна зона бойових дій зараз становить 720 км². У Курській області за день вона зросла на 70 км.

Forbes писав, що ЗСУ на довгий термін захопили Курську область та планують знищити авіабазу Халіно.

12 серпня президент Зеленський офіційно підтвердив, що операцію в Курській області проводить Україна.

Читайте також:
Європарламентарі закликають зняти всі обмеження на удари західною зброєю по РФ Європарламентарі закликають зняти всі обмеження на удари західною зброєю по РФ
Останніми місяцями спостерігаються спроби окупантів бити по газорозподільчому обладнанню, – Галущенко Останніми місяцями спостерігаються спроби окупантів бити по газорозподільчому обладнанню, – Галущенко
ЗСУ розширили плацдарм у Курській області, а РФ просувається на Донбасі, – ISW ЗСУ розширили плацдарм у Курській області, а РФ просувається на Донбасі, – ISW
Зеленський очікує від Байдена запрошення України в НАТО до завершення його президентської каденції Зеленський очікує від Байдена запрошення України в НАТО до завершення його президентської каденції