USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Парламент Угорщини обрав новим президентом однопартійця Орбана

Він вступить на посаду за вісім днів – 5 березня
Прем'єр Угорщини Віктор Орбан та новий президент Угорщини Тамаш Шуйок
Прем'єр Угорщини Віктор Орбан та новий президент Угорщини Тамаш Шуйок
Джерело: Facebook

Парламент Угорщини обрав новим президентом країни голову Конституційного суду Тамаша Шуйока. Він є членом партії прем'єра Віктора Орбана "Фідес". Про це пише Telex.

134 угорські депутати проголосували "за" призначення Шуйока президентом, а п'ять – "проти". Тих, хто втримався, не було. Шуйок вже склав присягу. Він вступить на посаду за вісім днів – 5 березня. До цього тимчасово обов'язки президента виконуватиме спікер парламенту Ласло Кьовер.

Варто зауважити, що Тамаш Шуйок народився у 1956 році. Він має освіту юриста. З 2000-го до 2014 року він обіймав посаду почесного консула Угорщини в Австрії. Вже з 2014 року Шуйок став членом Конституційного суду країни, а у 2016-му – очолив його.

Новини за темою: Парламент Угорщини офіційно схвалив членство Швеції в НАТО

Нагадаємо, президентка Угорщини Каталін Новак оголосила про свою відставку з посади. Новак повідомила про свою відставку після того, як викликала величезний суспільний резонанс своїм рішенням про помилування засудженого у справі про педофілію.

Раніше ми писали, що помічник німецького депутата Євгена Шмідта Володимир Сергієнко заявив, що йде у відставку. Це трапилось після скандалу з його ймовірною роботою на російські спецслужби.

Читайте також:
Угорщина не видаватиме Україні військовозобов’язаних біженців, – віцепрем’єр-міністр Шем’єн Угорщина не видаватиме Україні військовозобов’язаних біженців, – віцепрем’єр-міністр Шем’єн
"Страждає європейський середній клас": Орбан вкотре "прославився" заявою про Україну
Угорщина запровадить нові обмеження на імпорт сільгосппродукції з України Угорщина запровадить нові обмеження на імпорт сільгосппродукції з України
Угорщина відправила в ЄС документ із претензіями до України: Вимагає повернути права нацменшині, - ЗМІ Угорщина відправила в ЄС документ із претензіями до України: Вимагає повернути права нацменшині, - ЗМІ