USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

Парламент Угорщини обрав новим президентом однопартійця Орбана

Він вступить на посаду за вісім днів – 5 березня
Прем'єр Угорщини Віктор Орбан та новий президент Угорщини Тамаш Шуйок
Прем'єр Угорщини Віктор Орбан та новий президент Угорщини Тамаш Шуйок
Джерело: Facebook

Парламент Угорщини обрав новим президентом країни голову Конституційного суду Тамаша Шуйока. Він є членом партії прем'єра Віктора Орбана "Фідес". Про це пише Telex.

134 угорські депутати проголосували "за" призначення Шуйока президентом, а п'ять – "проти". Тих, хто втримався, не було. Шуйок вже склав присягу. Він вступить на посаду за вісім днів – 5 березня. До цього тимчасово обов'язки президента виконуватиме спікер парламенту Ласло Кьовер.

Варто зауважити, що Тамаш Шуйок народився у 1956 році. Він має освіту юриста. З 2000-го до 2014 року він обіймав посаду почесного консула Угорщини в Австрії. Вже з 2014 року Шуйок став членом Конституційного суду країни, а у 2016-му – очолив його.

Новини за темою: Парламент Угорщини офіційно схвалив членство Швеції в НАТО

Нагадаємо, президентка Угорщини Каталін Новак оголосила про свою відставку з посади. Новак повідомила про свою відставку після того, як викликала величезний суспільний резонанс своїм рішенням про помилування засудженого у справі про педофілію.

Раніше ми писали, що помічник німецького депутата Євгена Шмідта Володимир Сергієнко заявив, що йде у відставку. Це трапилось після скандалу з його ймовірною роботою на російські спецслужби.

Читайте також:
Угорщина лякає, що блокуватиме Україні фінансову допомогу ЄС, якщо та не відновить транзит російської нафти Угорщина лякає, що блокуватиме Україні фінансову допомогу ЄС, якщо та не відновить транзит російської нафти
Словаччина та Угорщина просять ЄС переконати Україну скасувати санкції проти Словаччина та Угорщина просять ЄС переконати Україну скасувати санкції проти "Лукойла": Погрожують припиненням постачання електрики
Угорщині загрожує паливна криза: До чого тут Україна Угорщині загрожує паливна криза: До чого тут Україна
Росія – агресор, а Україна – жертва: Мішель різко відповів Орбану на Росія – агресор, а Україна – жертва: Мішель різко відповів Орбану на "мирний" план