USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 3 4 0 0 (+1260)
USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

"Ось що таке церква – з людьми": Зеленський різко відреагував на заяву Папи Римського

Президент знову зазначив, що тільки зусилля українських військових не дають росіянам сіяти вбивства і катівні в Європі
Зеленський і Папа Римський Франциск
Джерело: Офіс Президента

Президент Володимир Зеленський різко відреагував на скандальну заяву Папи Римського, у якій він закликав Україну до перемовин із РФ. Відповідну заяву український лідер зробив під час вечірнього відеозвернення 10 березня.

Глава держави наголосив, що російські вбивці та катівні не йдуть далі Європою тільки тому, що їх стримують українці та українки зі зброєю в руках і під синьо-жовтим прапором

"В Україні багато було колись білих стін будинків і церков, які зараз обпалені й розбиті російськими снарядами. І це дуже красномовно говорить, хто саме має зупинитися, щоб війна зупинилася", – заявив президент, імовірно, відповідаючи на слова понтифіка про переговори під "білим прапором".

Новини за темою: Чи потрібна Україні пауза у війні, справжні цілі Росії в Україні та потреба у далекобійній зброї, – основне з інтерв’ю Зеленського для Rai 1

За словами Зеленського, коли Росія почала своє повномасштабне вторгнення в Україну, всі українці – християни, мусульмани, юдеї – стали на захист країни.

"І я дякую кожному українському капелану, які з армією, у Силах оборони. Там, на передовій. Захищають життя і людяність. Підтримують і молитвою, і розмовою, і ділом. Ось що таке церква – з людьми. А не за дві з половиною тисячі кілометрів – десь там займатися віртуальним посередництвом між тим, хто хоче жити, і тим, хто хоче тебе знищити", – додав він.

Нагадаємо, вчора видання Reuters написало, що Папа Франциск заявив, що Україна повинна "проявити мужність" і сісти за стіл переговорів із Росією під "білим прапором".

Але вже сьогодні директор пресслужби Ватикану Маттео Бруні уточнив, що слова понтифіка про "білий прапор" взяли з вислову, запропонованого інтерв'юером, бо глава Католицької церкви закликає до припинення вогню та відновлення переговорів, а не капітуляції України.

На несподівані слова Папи також відреагував глава Української греко-католицької церкви (УГКЦ) Святослав Шевчук. Він звернувся до всіх, хто дивиться на здатність України вистояти зі скептицизмом.

Тим часом міністр закордонних справ Дмитро Кулеба відповів понтифіку наступним чином: "Наш прапор – синьо-жовтий. Під ним ми живемо, вмираємо і перемагаємо. Ми не будемо піднімати інші прапори", – заявив очільник українського МЗС.

Читайте також:
На т.о. Луганщині окупанти погрожують матерям відбирати немовлят: Це порушує Конвенцію щодо злочинів геноциду На т.о. Луганщині окупанти погрожують матерям відбирати немовлят: Це порушує Конвенцію щодо злочинів геноциду
Обмін полоненими Обмін полоненими "всіх на всіх" можна провести до завершення війни, - Зеленський
"Обмежено придатних" більше не буде: Що робити, якшо ви маєте такий статус
Поставки затягуються: NYT дізнався, коли Україна отримає обіцяну Заходом зброю з нових пакетів допомоги Поставки затягуються: NYT дізнався, коли Україна отримає обіцяну Заходом зброю з нових пакетів допомоги