USD
НБУ
39.55
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.43
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 8 2 2 9 0 (+1260)
USD
НБУ
39.55
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.43
Готівка
43.00

Папа Римський заговорив про поразку України і закликав почати переговори з РФ "під білим прапором"

Понтифік зробив нестандартну заяву і закликав "не соромитися переговорів, поки ситуація не погіршилася"
Папа Римський Франциск

Папа Римський Франциск

Джерело: відкриті джерела

Папа Римський Франциск заявив, що Україна повинна "проявити мужність" і сісти за стіл переговорів із Росією під "білим прапором". Про це він сказав в інтерв'ю, записаному минулого місяця телеканалом RSI, передає Reuters.

"Я вірю, що ті, хто бачать ситуацію, ті, хто думають про людей, ті, хто має сміливість підняти білий прапор і вести переговори, сильніші. І сьогодні про це можна домовитися за допомогою міжнародних сил", – сказав понтифік.

Далі він знову повторив, що "якщо ти бачиш, що зазнаєш поразки, що справи йдуть не дуже добре", то "потрібно мати мужність домовлятися".

"Але я думаю, що найсильніший – це той, хто дивиться на ситуацію, думає про людей, має сміливість під білим прапором і веде переговори", – сказав Франциск, додавши, що переговори мають відбуватися за допомогою міжнародних держав. "Слово "переговори" – сміливе слово. Коли ви бачите, що зазнали поразки, що справи йдуть не дуже добре, вам потрібно мати сміливість вести переговори".

Видання зазначає, що, ймовірно, це перший раз, коли Франциск використовував такі терміни, як "білий прапор" або "поразка" під час обговорення війни в Україні, хоча в минулому він говорив про необхідність переговорів.

Новини за темою: Папа Римський не їде в Україну через позицію Москви

Говорячи про переговори, Папа Римський, згадавши Туреччину, також заявив, що необхідно знайти країну, яка може бути посередником.

"Не соромтеся переговорів, поки ситуація не погіршилася", – підсумував він.

Нагадаємо, наприкінці серпня Папа Римський Франциск у промові до російських католиків закликав їх ніколи не забувати про свою історичну спадщину.

Ці слова викликали величезне обурення серед католиків усього світу. В результаті Франциска звинуватили у пропаганді російського імперіалізму.

А в середині червня Понтифік напередодні дня біженця закликав увесь світ не забувати про "багатостраждальну Україну".

 
Читайте також:
Держсекретар США впевнений, що Україна здатна утримати лінію фронту на сході Держсекретар США впевнений, що Україна здатна утримати лінію фронту на сході
"Надзвичайно небезпечний момент", - Кемерон про загострення ситуації на Харківщині
Обстановка суттєво загострилася, - Сирський розповів про бої на Харківщині Обстановка суттєво загострилася, - Сирський розповів про бої на Харківщині
Важкі бої у Харківській області: Росіяни зайняли 6 сіл і підійшли до Вовчанська Важкі бої у Харківській області: Росіяни зайняли 6 сіл і підійшли до Вовчанська