USD
НБУ
39.43
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.40
Втрати орків: 4 8 9 8 7 0 (+1410)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.40

"Наш прапор – синьо-жовтий": Кулеба відповів Папі Римському на заклик до "переговорів під білим прапором"

Глава МЗС України закликав "не повторювати історичних помилок"
Голова МЗС Дмитро Кулеба та Папа Римський Франциск
Джерело: UWN

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба відповів Папі Римському Франциску на його заклик до переговорів між Україною та РФ. Реакція Кулеби з'явилася на його сторінці в соцмережі X.

Глава зовнішньополітичного відомства зазначив, що "найсильніший – той, хто в битві добра зі злом стає на бік добра, а не намагається зрівняти їх, назвавши це переговорами".

Крім того, він закликав "не повторювати історичних помилок", закликаючи до підняття білого прапора.

"Наш прапор – синьо-жовтий. Під ним ми живемо, вмираємо і перемагаємо. Ми не будемо піднімати інші прапори", – заявив очільник українського МЗС.

При цьому Кулеба подякував Папі Франциску за його молитви про мир. За його словами, в Україні сподіваються на візит понтифіка, щоб підтримати понад мільйон українців-католиків, понад п'ять мільйонів греко-католиків, усіх християн і всіх українців.

Нагадаємо, вчора видання Reuters написало, що Папа Франциск заявив, що Україна повинна "проявити мужність" і сісти за стіл переговорів із Росією під "білим прапором".

Але вже сьогодні директор пресслужби Ватикану Маттео Бруні уточнив, що слова понтифіка про "білий прапор" взяли з вислову, запропонованого інтерв'юером, бо глава Католицької церкви закликає до припинення вогню та відновлення переговорів, а не капітуляції України.

На несподівані слова Папи також відреагував глава Української греко-католицької церкви (УГКЦ) Святослав Шевчук. Він звернувся до всіх, хто дивиться на здатність України вистояти зі скептицизмом.

Очільник УГКЦ також сказав, що "Україна змучена, але стоїть і вистоїть, нікому й на думку не спадає здатися".

Читайте також:
Вилучення транспорту, нові умови для відстрочки та консульських послуг: Закон про мобілізацію набув чинності Вилучення транспорту, нові умови для відстрочки та консульських послуг: Закон про мобілізацію набув чинності
Про євреїв та релігію на війні, Про євреїв та релігію на війні, "ждунів" та "капеланські" реформи. Розмова з першим рабином в ЗСУ Давидом Мільманом
МЗС відновлює консульські послуги для військовозобовʼязаних чоловіків за кордоном МЗС відновлює консульські послуги для військовозобовʼязаних чоловіків за кордоном
Під час наступу росіян у Харківській області у бійців ЗСУ вийшли з ладу Starlink Під час наступу росіян у Харківській області у бійців ЗСУ вийшли з ладу Starlink