USD
НБУ
41.41
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.12
Готівка
46.55
Втрати росіян: 6 3 7 0 1 0 (+1130)
USD
НБУ
41.41
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.12
Готівка
46.55

Орбан заявив, що його миротворча місія ще не закінчена

Глава Угорщини повідомив про нові ініціативи, які оприлюднить вже у вересні
Орбан Віктор
Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан
Джерело: відкриті джерела

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан повідомив журналістам, що його робота над миротворчою місією, щодо війни в Україні триває. Він зізнався, що працював над новими ініціативами упродовж всього літа і згодом заявить про них на широкий загал. Про це він сказав журналістам у суботу, 7 вересня.

Орбан нагадав, що після своїх вояжів до України та Росії направив лідерам ЄС свій "мирний план", який пізніше опублікував через витоки у ЗМІ.

"Я написав, що якщо б ми зробили певні речі на початку липня, то могли б запобігти ескалації цього конфлікту в наступні наступні два-три місяці. Зараз, якщо порівняти ситуацію на початку липня з нинішньою, на початку вересня, то все набагато гірше, ніж було тоді", – вважає він.

Далі угорський прем’єр сказав, що його миротворча місія, "до речі, не закінчена".

"Я працював над нею все літо, ми працюємо на міжнародному рівні. З'являться нові переконливі ініціативи, деякі з них можна буде побачити вже у вересні. Потрібно працювати над цим", – запевнив Орбан без жодних подробиць.

Що цьому передувало

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан через кілька днів після зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським у Києві поїхав на зустріч до Путіна.

Після цього Віктор Орбан написав листа президенту Європейської ради Шарлю Мішелю з пропозицією відновити дипломатичні відносини з Росією. 

Мішель зазначив, що він взяв до відома думки та пропозиції Орбана, але хотів би вияснити ситуацію щодо п’яти ключових моментів.

А Європарламент засудив нещодавній візит Орбана до Росії, який не представляє ЄС і "є кричущим порушенням договорів та спільної зовнішньої політики". Зазначається, що Угорщина повинна понести за це відповідальність.

Читайте також:
Зеленський очікує від Байдена запрошення України в НАТО до завершення його президентської каденції Зеленський очікує від Байдена запрошення України в НАТО до завершення його президентської каденції
Зараз немає такої ділянки фронту, де не висів би дрон: Військовий розповів, як БпЛА змінюють хід війни Зараз немає такої ділянки фронту, де не висів би дрон: Військовий розповів, як БпЛА змінюють хід війни
На фронті у Харківській області російські військові скаржаться на масові отруєння На фронті у Харківській області російські військові скаржаться на масові отруєння
СБУ затримала зрадника, який за 1 млн рублів здавав росіянам позиції ЗСУ під Покровськом СБУ затримала зрадника, який за 1 млн рублів здавав росіянам позиції ЗСУ під Покровськом