USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95
Втрати росіян: 6 2 3 9 9 0 (+1270)
USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95

Європарламент схвалив резолюцію на підтримку України щодо членства в НАТО, а також засудив Орбана за поїздку в РФ

Європарламент підтвердив незмінну підтримку незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України
європарламент

Європарламент

Джерело: відкриті джерела

Європарламент 17 липня ухвалив резолюцію на підтримку України, зокрема щодо членства в НАТО. Водночас депутати ЄС засудили позицію глави Угорщини Віктора Орбана, який нещодавно здійснив візит до РФ для зустрічі з Путіним. Про це йдеться в пресслужбі Європарламенту.

Оголосивши резолюцію, Європарламент підтвердив незмінну підтримку незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України, а також закликав до розширення санкцій проти Росії і Білорусі. Також депутати Європарламенту вимагають з'ясувати, як деякі компанії намагаються обходити санкції.

Водночас Європарламент переконаний, що Росія повинна фінансово компенсувати наслідки повномасштабного вторгнення. Депутати схвалили нещодавні зусилля ЄС, які стосуються спрямування доходів від заморожених активів РФ на підтримку України. В Європарламенті ще раз закликали до "надійного правового режиму для конфіскації російських державних активів, заморожених ЄС".

"Парламент також вітає результати нещодавнього саміту НАТО і підтверджує свою позицію, що Україна перебуває на незворотному шляху до членства в НАТО", - пише Європарламент.

Зокрема депутати закликали до посилення військової підтримки України та довгострокової фінансової допомоги для відновлення країни.

Також Європарламент засудив нещодавній візит Орбана до Росії, який не представляє ЄС і "є кричущим порушенням договорів та спільної зовнішньої політики". Зазначається, що Угорщина повинна понести за це відповідальність.

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан через кілька днів після зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським у Києві поїхав на зустріч до Путіна.

Після цього Віктор Орбан написав листа президенту Європейської ради Шарлю Мішелю з пропозицією відновити дипломатичні відносини з Росією. 

Мішель зазначив, що він взяв до відома думки та пропозиції Орбана, але хотів би вияснити ситуацію щодо п’яти ключових моментів.

Читайте також:
Латвія на початку 2025 року має намір провести міжнародний саміт Латвія на початку 2025 року має намір провести міжнародний саміт "Коаліції дронів"
Іспанія відправить в Україну повну батарею ЗРК Hawk Іспанія відправить в Україну повну батарею ЗРК Hawk
Україні потрібна допомога у відновленні бойових сил, - генерал США Україні потрібна допомога у відновленні бойових сил, - генерал США
Новий пакет допомоги: Канада надає Україні понад 80 тисяч ракетних двигунів CRV-7 і понад тисячу боєголовок до них Новий пакет допомоги: Канада надає Україні понад 80 тисяч ракетних двигунів CRV-7 і понад тисячу боєголовок до них