USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Операція російських добровольців: РФ почала перекидати війська для захисту Бєлгорода, – Bloomberg

В Кремлі розуміють, що війна вже триває на території Росії
Окупанти, війська РФ

Російські військові 

Джерело: відкриті джерела

Активні дії російських добровольців на території Бєлгородської та Курської областей змушують російське командування перекинути сили від лінії фронту на захист Бєлгорода. Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на анонімне джерело, близьке до Кремля.

За словами співрозмовника, війна триває на території Росії. Однак, попри війну й атаки на Бєлгород, більшість жителів міста продовжують підтримувати Путіна.

"Але серед моїх друзів ставлення до війни і Путіна не змінилося, – сказав він. – Ми розуміємо, хто все це почав, і що це відповідь на це".

Зазначимо, що останніми тижнями російські регіони, включно з Бєлгородською та Курською областями, зіткнулися з атаками безпілотників і ракет. Також Україна продовжує проводити кампанію, орієнтовану на інфраструктуру та промислові об'єкти, включно з нафтопереробними заводами та складами.

Водночас російські прикордонні регіони зіткнулися з наземними атаками з боку російських повстанців – Російського добровольчого корпусу, "Сибірського батальйону" і легіону "Свобода Росії".

Які обставини в Бєлгороді зараз?

У четвер вранці місто знову потрапило під обстріл. Влада повідомляє, що спрацювала система ППО, проте в Бєлгороді є пошкодження інфраструктури.

"В одному з багатоквартирних будинків осколки снаряда прилетіли на верхні поверхи – є загроза обвалення балкона. На місці працюють аварійні служби. Пошкоджено фасадне скління в "Бєлгород Арені", пробито покрівлю і плиту перекриття, а також вибито вікна в одному з корпусів освітнього закладу. У місті є пошкодження на лінії електропередачі, тимчасово без світла залишаються близько п'яти тисяч жителів", – ідеться в повідомленні бєлгородської влади.

Також унаслідок обстрілу нібито постраждали п'ятеро людей.

Тим часом бійці добровольчого підрозділу легіон "Свобода Росії" у своєму Telegram опублікували фото із селища Горьківський. Як відомо, це один із прикордонних населених пунктів, де тривають бої між добровольцями та російськими окупантами.

Евакуація з регіону

Днями влада Бєлгородщини оголосила про евакуацію 9 тисяч людей з області. Однак російські добровольчі підрозділи, які ведуть бій на кордоні, закликали евакуювати всіх громадян, оскільки робота по військових об'єктах триває, однак через те, що влада блокує евакуацію, страждають цивільні.

Нагадаємо, Путін вперше прокоментував рейд російських добровольців на територію РФ. Диктатор заявляє, що все це відбувається на тлі невдач на лінії зіткнення, на лінії фронту. 

 
Читайте також:
Росія будує новий військовий аеродром під Бєлгородом. Він буде за 75 кілометрів від кордону України Росія будує новий військовий аеродром під Бєлгородом. Він буде за 75 кілометрів від кордону України
Операція російських добровольців допомогла відтягнути сили РФ на інші ділянки, – Юсов Операція російських добровольців допомогла відтягнути сили РФ на інші ділянки, – Юсов
РДК продовжує рух у Бєлгородській та Курській областях – день третій РДК продовжує рух у Бєлгородській та Курській областях – день третій
Російські добровольці на танках прорвали кордон РФ і заявили про участь у виборах Російські добровольці на танках прорвали кордон РФ і заявили про участь у виборах