USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 4 2 6 0 (+860)
USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

Операція російських добровольців допомогла відтягнути сили РФ на інші ділянки, – Юсов

ГУР МОУ також підтверджує дані російських добровольців про втрати серед окупантів
Бєлгород

Бєлгород (РФ)

Джерело: відкриті джерела

Операція російських добровольців, які воюють на боці України, допомогла відтягнути сили та засоби ворога й увагу військ РФ на інші ділянки. Про це заявив в ефірі телемарафону представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов.

За його словами, ГУР МОУ також підтверджує дані російських добровольців про втрати, які вони завдали військам РФ майже за тиждень "обмеженої військової операції" на території Бєлгородської та Курської областей Росії.

"Легіон, Російський добровольчий корпус (РДК) оголосили про втрати ворога за цей період. Можемо їх підтвердити, це дуже серйозні цифри. Понад 600 ліквідованих окупантів, понад 800 поранених, – це серйозні втрати. На тій ділянці, яку давно оголосив окупант закритою, захищеною і начебто там все мало бути гаразд", – зауважив Юсов.

Російські добровольці почали публікувати свою статистику втрат росіян

Легіон "Свобода Росії" оголосив про втрати окупантів у Бєлгородській і Курській областях під час проведення "обмеженої військової операції" підрозділами легіону "Свобода Росії", РДК і "Сибірським батальйоном".

Наразі статистика нараховує втрати РФ протягом 12–18 березня.

Так, в окупантів вже мінус 7 танків, 20 гаубиць і 613 військових.

Що зараз у Бєлгороді?

Тим часом у Бєлгород продовжує прилітати. Роспабліки, посилаючись на губернатора області, повідомляють, що над містом та Бєлгородським районом вдень 18 березня спрацювала система ППО.

"За попередніми даними, є двоє постраждалих. У жінки осколкове поранення грудної клітки, швидкою її доставили ​​до обласної клінічної лікарні, надають всю необхідну медичну допомогу. У чоловіка осколкові поранення верхньої кінцівки. Бригада швидкої доставила його до міської лікарні №2 міста Бєлгорода", – йдеться у повідомленні.

Також окупанти заявляють, що після повітряної атаки нібито з боку ЗСУ у місті є різні пошкодження у квартирах трьох багатоквартирних будинків, трьох закладах та на одному підприємстві пошкоджено теплицю та посічено паркан. Також пошкоджено 22 автомобілі.

Оперативні служби працюють на місцях. 

Нагадаємо

З 14 березня від самого від ранку Бєлгород і населені пункти в області перебували під обстрілом. Згодом повітряна тривога в Бєлгороді почала лунати щодня незалежно від часу доби.

Місцева влада повідомляла про постраждалих, а Міноборони РФ звітувало, що російська ППО нібито збивала повітряні цілі над Бєлгородською областю. Притому що місцеві періодично чують потужні вибухи та продовжують скаржитися на обстріли.

Згодом Путін вперше прокоментував рейд російських добровольців на територію РФ. Диктатор заявляв, що все це відбувається на тлі невдач на лінії зіткнення, на лінії фронту. 

А військовослужбовець та голова ради резервістів Сухопутних військ Іван Тимочко днями в ефірі UWN сказав, що Російський добровольчий корпус виконує зокрема й функцію інформаційної пропаганди. 

"Ми не знаємо, які в них завдання – чи просуватися вглиб, утримувати чи відвертати ворожі удари, чи готувати плацдарм для тих самих Збройних сил України, чи їхнє завдання відвернути якусь частину ворожих сил, чи знищити складські приміщення, тилове забезпечення ворога, яке знаходилося на території Російської Федерації, чи все загалом зробити. Це все залежить від того, які задачі, які умови і які сили та засоби мають для того, щоб виконувати самі завдання. Також бачимо, що є ще інший аспект, – вони виконують інше завдання... це демонстрація для тієї частини російського населення, яке все-таки залишається невдоволеним Путіним", – припустив Тимочко.

Читайте також:
Збитків на понад один мільярд доларів завдали українській енергетиці останні масовані атаки росіян Збитків на понад один мільярд доларів завдали українській енергетиці останні масовані атаки росіян
Окупанти посилили штурми на півдні України, щоб здобути чергові Окупанти посилили штурми на півдні України, щоб здобути чергові "перемоги" до свят, - Плетенчук
РФ розшукує Зеленського: Аналітики ISW пояснили задум Кремля РФ розшукує Зеленського: Аналітики ISW пояснили задум Кремля
Військова допомога від США дозволить Україні контрнаступати у 2025 році, - радник Байдена Військова допомога від США дозволить Україні контрнаступати у 2025 році, - радник Байдена