USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 1 0 8 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

РДК продовжує рух у Бєлгородській та Курській областях – день третій

Добровольці заявили про удари по військових об'єктах російської армії
Бєлгород

Бєлгород (РФ)

Джерело: відкриті джерела

Вже третю добу в прикордонних з Україною районах РФ триває рейд російських добровольців. Бої в Курській та Бєлгородській областях продовжуються. Сьогодні в цих регіонах розпочався обстріл військових об'єктів армії РФ. Добровольці закликали місцевих до термінової евакуації.

Станом на сьогоднішній ранок повідомлялося про бої в районі села Сподарюшине Бєлгородської області. Прокремлівський Telegram-канал Mash писав, що так звана ДРГ, яку ресурс називає "українською", підійшла з боку українського села Попівка. І там зав'язався бій. Російська армія буцімто залучила авіацію для відбиття атаки. А так звані росвоєнкори стверджують, що для атаки на Сподарюшине використовується важка техніка.

Крім того, третю добу продовжуються бої за Тьоткіно Курської області. Крім того, в ефірі телемарафону доброволець легіону "Свобода Росії" Олексій Барановський висловив цікаву пропозицію, яка, на його думку, могла бути висунута російському диктатору Володимиру Путіну. Він заявив, що добровольці готові відступити з Тьоткіно, якщо кремлівський диктатор забере окупантів з українського Мелітополя.

"Вони йдуть із Мелітополя, а ми повертаємо їм Тьоткіне. На мою думку, цілком хороша угода буде", – сказав Барановський.

За його словами, наразі ситуація в прикордонних районах РФ "дуже динамічно розвивається".

"Бої на околицях Тьоткіно тривають. Тобто і в Курській області, як і раніше, напружена ситуація, і в Бєлгородській йдуть бої. Наша спеціальна визвольна операція триває вже третю добу", – додає Барановський.

DeepStateMap заявляє про сіру зону

Інтерактивна онлайн-мапа бойових дій в Україні DeepStateMap, яка дає можливість стежити за змінами лінії фронту та перебігом воєнних дій російсько-української війни, також зобразила так звані сірі зони в Бєлгородській і Курській областях. Вони займають майже 42 кв. км. А саме:

  • Тьоткiно (Курська область) – 11,29 кв. км;
  • Глотове/Козинка (Бєлгородська область) – 14,88 кв. км;
  • Лозова Рудка (Бєлгородська область) – 0,34 кв. км;
  • Нехотіївка (Бєлгородська область) – 1,57 кв. км;
  • Нова Таволжанка (Бєлгородська область) – 13,72 кв. км.

Заклики до евакуації

Після вчорашнього попередження представники "Російського добровольчого корпусу" сьогодні вранці знову закликали жителів Бєлгородської та Курської областей евакуюватися, оскільки готуються удари по військових об'єктах окупантів. У відеоролику, опублікованому о 09:14, військовий каже, що "обстріл розпочнеться через 1,5 години".

"Ваше керівництво не вжило жодних заходів для вашого захисту чи евакуації, а обстріл мирних міст і сіл України триває, як і раніше! Ми змушені відкрити вогонь у відповідь по військових об'єктах у прикордонних регіонах! Негайно евакуюйтеся!" – йдеться в заяві.

В легіоні "Свобода Росії" заявили, що збираються піти на Москву. Однак одразу зауважили, що це мета кількох місяців.

"Дійти до Москви – це план максимум. І це, очевидно, завдання не на сьогоднішній день і навіть, напевно, не на завтрашній. Просто стоїть завдання визволення Росії від Путіна. Чи не "покусати" режим, не завдати йому шкоди. Це проміжна ціль. Зрештою, звичайно, завдання полягає в тому, щоб завалити цей режим Володимира Путіна, коли ми доростемо до відповідної чисельності та коли в Росії складеться сприятлива ситуація", – пояснив сьогодні представник ЛСР Барановський.

Він зауважив, що зараз російські добровольці можуть робити лише обмежені воєнні операції. Але й вони досить болісно позначаються на ситуації у Росії. А далі бійці обіцяють, що "буде більше".

Обстріл Бєлгорода

Від самого від ранку Бєлгород і населені пункти в області перебувають під обстрілом. В мережі публікують кадри палаючого автомобіля, який нібито потрапив під удар. У РДК своєю чергою заявляють, що в обстріляній машині загинув військовий росармії – Голишкін Дмитро Олексійович (військова частина 31135).

Місцева влада ж повідомила про 6 постраждалих, а Міноборони РФ звітує, що російська ППО нібито збила 8 повітряних цілей над Бєлгородською областю. Притому що місцеві чують потужні вибухи та продовжують жалітися на обстріли.

Пізніше у Бєлгородській області знову була оголошена ракетна небезпека. В мережі повідомляють про обстріл Бєлгорода, очевидці публікують в мережі кадри, де помітно густий дим. РосЗМІ повідомляють про буцімто трьох постраждалих через обстріли Бєлгорода.

Нагадаємо, Путін вперше прокоментував рейд російських добровольців на територію РФ. Диктатор заявляє, що все це відбувається на тлі невдач на лінії зіткнення, на лінії фронту. 

Читайте також:
Про євреїв та релігію на війні, Про євреїв та релігію на війні, "ждунів" та "капеланські" реформи. Розмова з першим рабином в ЗСУ Давидом Мільманом
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням
Росія готує підривну діяльність у країнах Європи, можливі навіть теракти Росія готує підривну діяльність у країнах Європи, можливі навіть теракти
Сьогодні День пам’яті українців, які рятували євреїв під час Другої світової війни: Серед Праведників народів світу – понад 2,5 тисячі українців Сьогодні День пам’яті українців, які рятували євреїв під час Другої світової війни: Серед Праведників народів світу – понад 2,5 тисячі українців