USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

ООН відкрила рахунок у російському банку

Організація отримує членські внески від трьох російських банків до програми кліматичного фінансування ООН
ООН

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Організація Об'єднаних Націй підтвердила, що відкрила рахунок у російському банку, бо західні санкції ускладнили використання звичайних платіжних каналів. Про це пише Reuters.

Рахунок відкрили ще 2022 року, зараз його використовують для отримання обов'язкових і добровільних внесків у цю міжнародну організацію.

ООН отримує членські внески від трьох російських банків до програми кліматичного фінансування.

"Секретаріат ООН відкрив російський банківський рахунок, що відповідає нашій політиці допомоги всім державам-членам у сплаті оціночних внесків, без чого вони втрачають право голосу. Відкриття рахунку було необхідним, оскільки інші звичайні канали оплати мали проблеми, пов'язані із санкціями", – сказав представник Організації Об'єднаних Націй.

Видання також вказує, що йдеться про можливість ООН здійснювати платежі російським банкам, які перебувають під санкціями.

"Зокрема, про те, що ООН відкрила рахунок у непідсанкційному російському банку і вперше почала приймати платежі в рублях, повідомив "Совкомбанк". Регулятор є учасником програми ООН з 2019 року. Під санкції США, Великої Британії та ЄС банк потрапив 2022 року. Тепер же "Совкомбанк" звернувся до OFAC по ліцензію для проведення платежів у доларах на адресу ООН у рамках фінансової ініціативи з навколишнього середовища (UNEP FI)", – йдеться у повідомленні.

Загалом Організація Об'єднаних Націй вже отримала 114 тис. доларів у вигляді членських внесків від трьох російських банків, які є членами Фінансової ініціативи UNEP FI.

Однак відомо, що до програми ООН і принципів відповідального банкінгу UNEP FI приєдналися близько десятка російських банків. Зокрема, це "Газпромбанк", "Московський кредитний банк" (МКБ), "Центр-інвест", "Хоум Кредит енд Фінанс Банк".

Росія й ООН

Зауважимо, Росію не повернуть до Ради ООН з прав людини. Організація відмовила в запиті Москви.

Серед 15 членів Ради Організації Об'єднаних Націй з прав людини на 2024–2026 роки, обраних Генасамблеєю, Російської Федерації немає.

Щодо обраних країн, то серед європейських держав там представлять Албанію, Болгарію, Францію і Нідерланди. Росія змагалася саме з Албанією та Болгарією за два місця в Раді, зарезервовані для країн Центральної та Східної Європи.

Нагадаємо, Росію виключили з Ради ООН з прав людини у квітні 2022 року. Тоді 93 члени Генеральної Асамблеї Організації Об'єднаних Націй проголосували "за", 24 – "проти" і 58 – утрималися. Росія звинувачувала Сполучені Штати Америки та їхніх союзників у втраті членства.

Також стало відомо, що дипломати РФ поширюють серед членів ООН документ із проханням підтримати повернення Росії до Ради Організації Об'єднаних Націй з прав людини.

Раніше ми писали, що в ООН визнали, що окупанти катували українців до смерті.

Читайте також:
У Росії заарештували активи трьох європейських банків на понад 700 млн євро У Росії заарештували активи трьох європейських банків на понад 700 млн євро
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням
США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії
Росія готує підривну діяльність у країнах Європи, можливі навіть теракти Росія готує підривну діяльність у країнах Європи, можливі навіть теракти