USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Росія хоче знову приєднатися до Ради ООН з прав людини, – ЗМІ

Наступні вибори до Ради ООН з прав людини мають відбутися вже 10 жовтня
Рада ООН з прав людини
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

У квітні минулого року Росію виключили з провідного правозахисного органу ООН після того, як її війська вторглися в Україну. Зараз же російські дипломати намагаються домогтися того, щоб РФ переобрали на новий трирічний термін. Про це пише BBC.

Зазначається, що співробітники видання отримали копію документа, який Росія поширює серед членів ООН з проханням про підтримку.

"У документі, з яким ознайомилася BBC, Росія обіцяє знайти "адекватні рішення для питань прав людини" і прагне перестати Раду перетворювати на "інструмент, який обслуговує політичну волю однієї групи країн", що розуміється як посилання на Захід", – ідеться у повідомленні.

За словами дипломатів, Росія сподівається відновити певну міжнародну довіру після звинувачень у порушеннях прав людини в Україні та на своїй власній території, ідеться у матеріалі.

Наступні вибори до Ради ООН з прав людини мають відбутися вже 10 жовтня.

Зазначається, що у голосуванні візьмуть участь усі 193 члени Генеральної Асамблеї ООН у Нью-Йорку. Тамтешні дипломати заявили, що Росія веде агресивну кампанію, пропонуючи малим країнам зерно та зброю в обмін на їхні голоси.

"Таким чином, вони вважають, що цілком можливо, що Росія може повернутися до Ради", – додають автори.

Для довідки

Нагадаємо, що Росію було виключено з Ради ООН з прав людини у квітні 2022 року. Тоді 93 члени Генеральної Асамблеї ООН проголосували "за", 24 "проти" і 58 утрималися. Росія звинувачувала "Сполучені Штати та їхніх союзників" у втраті членства.

На виборах, які відбудуться 10 жовтня, Росія змагатиметься з Албанією та Болгарією за два місця в Раді, які зарезервовані для країн Центральної та Східної Європи.

Раніше ми писали, що в ООН визнали, що окупанти катували українців до смерті.

Зазначалося, що члени Незалежної міжнародної комісії Організації Об'єднаних Націй з розслідування порушень в Україні побували на деокупованих територіях Херсонської та Запорізької областей.

Вони встановили, що тортури окупанти застосовували в так званих "центрах тримання під вартою". Ці центри як раз перебували у юрисдикції окупаційної російської влади.

Читайте також:
НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання
РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters
Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням