USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

ООН відмовилася повертати РФ до Ради організації з прав людини

Росію було виключено з Ради ООН з прав людини у квітні 2022 року після вторгення на територію України
Рада ООН з прав людини
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Росію не буде повернуто до Ради ООН з прав людини. Організація відмовила в запиті Москви, повідомляють на офіційній сторінці Ради в соцмережі Х.

Серед 15 членів Ради Організації Об'єднаних Націй з прав людини на 2024–2026 роки, обраних Генасамблеєю, Російської Федерації немає.

Щодо обраних країн, то серед європейських держав там будуть представлені Албанія, Болгарія, Франція та Нідерланди. Росія змагалася саме з Албанією та Болгарією за два місця в Раді, зарезервовані для країн Центральної та Східної Європи.

Нагадаємо, що Росію було виключено з Ради ООН з прав людини у квітні 2022 року. Тоді 93 члени Генеральної Асамблеї Організації Об'єднаних Націй проголосували "за", 24 "проти" і 58 утрималися. Росія звинувачувала Сполучені Штати та їхніх союзників у втраті членства.

Нещодавно стало відомо, що дипломати РФ поширюють серед членів ООН документ із проханням підтримати повернення Росії до Ради Організації Об'єднаних Націй з прав людини.

Раніше ми писали, що в ООН визнали, що окупанти катували українців до смерті.

Зазначалося, що члени Незалежної міжнародної комісії Організації Об'єднаних Націй з розслідування порушень в Україні побували на деокупованих територіях Херсонської та Запорізької областей.

Вони встановили, що тортури окупанти застосовували в так званих "центрах тримання під вартою". Ці центри як раз перебували у юрисдикції окупаційної російської влади.

Читайте також:
Зеленський підписав закони про ввезення енергетичного обладнання 
без мита та ПДВ Зеленський підписав закони про ввезення енергетичного обладнання 
без мита та ПДВ
У російських дронах та ракетах знайшли компоненти з понад 20 країн У російських дронах та ракетах знайшли компоненти з понад 20 країн
Російський олігарх організував схему, за якою Росія отримувала український титан для військових потреб Російський олігарх організував схему, за якою Росія отримувала український титан для військових потреб
Позиції ЗСУ в Кринках зруйновані вщент, немає змоги тримати оборону Позиції ЗСУ в Кринках зруйновані вщент, немає змоги тримати оборону