USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

ООН відмовилася повертати РФ до Ради організації з прав людини

Росію було виключено з Ради ООН з прав людини у квітні 2022 року після вторгення на територію України
Рада ООН з прав людини
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Росію не буде повернуто до Ради ООН з прав людини. Організація відмовила в запиті Москви, повідомляють на офіційній сторінці Ради в соцмережі Х.

Серед 15 членів Ради Організації Об'єднаних Націй з прав людини на 2024–2026 роки, обраних Генасамблеєю, Російської Федерації немає.

Щодо обраних країн, то серед європейських держав там будуть представлені Албанія, Болгарія, Франція та Нідерланди. Росія змагалася саме з Албанією та Болгарією за два місця в Раді, зарезервовані для країн Центральної та Східної Європи.

Нагадаємо, що Росію було виключено з Ради ООН з прав людини у квітні 2022 року. Тоді 93 члени Генеральної Асамблеї Організації Об'єднаних Націй проголосували "за", 24 "проти" і 58 утрималися. Росія звинувачувала Сполучені Штати та їхніх союзників у втраті членства.

Нещодавно стало відомо, що дипломати РФ поширюють серед членів ООН документ із проханням підтримати повернення Росії до Ради Організації Об'єднаних Націй з прав людини.

Раніше ми писали, що в ООН визнали, що окупанти катували українців до смерті.

Зазначалося, що члени Незалежної міжнародної комісії Організації Об'єднаних Націй з розслідування порушень в Україні побували на деокупованих територіях Херсонської та Запорізької областей.

Вони встановили, що тортури окупанти застосовували в так званих "центрах тримання під вартою". Ці центри як раз перебували у юрисдикції окупаційної російської влади.

Читайте також:
НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання
РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters
Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням