USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

В ООН визнали, що окупанти катували українців до смерті

Комісія Організації Об'єднаних Націй побувала на деокупованих територіях
ООН

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Росіяни застосовували настільки жорстокі тортури до українців на окупованих територіях, що деякі жертви були закатовані до смерті. Про це заявив голова Незалежної міжнародної комісії Організації Об'єднаних Націй з розслідування порушень в Україні Ерік Месе, повідомляє Reuters.

Деталі

Ці факти містяться у доповіді Месе, яку він представив Раді ООН з прав людини у Женеві. У документі йдеться, що команда Незалежної міжнародної комісії Організації Об'єднаних Націй з розслідування порушень в Україні зібрала додаткові докази того, що російські військові систематично та широко застосовували тортури до українців на окупованих територіях.

"У деяких випадках тортури застосовувалися з такою жорстокістю, що це призводило до смерті жертви", – заявив Месе.

Де побувала комісія ООН

Члени Незалежної міжнародної комісії Організації Об'єднаних Націй з розслідування порушень в Україні побували на деокупованих територіях Херсонської та Запорізької областей.

Тож вони встановили, що тортури окупанти застосовували в так званих "центрах тримання під вартою". Ці центри як раз перебували у юрисдикції окупаційної російської влади.

Нагадаємо, станом на початок вересня правоохоронці виявили на деокупованих територіях України 80 місць несвободи й катівень, де незаконно утримували та катували цивільне населення.

Читайте також:
Зеленський підписав закони про ввезення енергетичного обладнання 
без мита та ПДВ Зеленський підписав закони про ввезення енергетичного обладнання 
без мита та ПДВ
У російських дронах та ракетах знайшли компоненти з понад 20 країн У російських дронах та ракетах знайшли компоненти з понад 20 країн
Позиції ЗСУ в Кринках зруйновані вщент, немає змоги тримати оборону Позиції ЗСУ в Кринках зруйновані вщент, немає змоги тримати оборону
Росія допомогла КНДР відновити економіку Росія допомогла КНДР відновити економіку