USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

В ООН визнали, що окупанти катували українців до смерті

Комісія Організації Об'єднаних Націй побувала на деокупованих територіях
ООН

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Росіяни застосовували настільки жорстокі тортури до українців на окупованих територіях, що деякі жертви були закатовані до смерті. Про це заявив голова Незалежної міжнародної комісії Організації Об'єднаних Націй з розслідування порушень в Україні Ерік Месе, повідомляє Reuters.

Деталі

Ці факти містяться у доповіді Месе, яку він представив Раді ООН з прав людини у Женеві. У документі йдеться, що команда Незалежної міжнародної комісії Організації Об'єднаних Націй з розслідування порушень в Україні зібрала додаткові докази того, що російські військові систематично та широко застосовували тортури до українців на окупованих територіях.

"У деяких випадках тортури застосовувалися з такою жорстокістю, що це призводило до смерті жертви", – заявив Месе.

Де побувала комісія ООН

Члени Незалежної міжнародної комісії Організації Об'єднаних Націй з розслідування порушень в Україні побували на деокупованих територіях Херсонської та Запорізької областей.

Тож вони встановили, що тортури окупанти застосовували в так званих "центрах тримання під вартою". Ці центри як раз перебували у юрисдикції окупаційної російської влади.

Нагадаємо, станом на початок вересня правоохоронці виявили на деокупованих територіях України 80 місць несвободи й катівень, де незаконно утримували та катували цивільне населення.

Читайте також:
Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрих-коди Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрих-коди
Стало відомо про перші розстріли цивільних у Вовчанську Стало відомо про перші розстріли цивільних у Вовчанську
Кабмін забронював від мобілізації співробітників букмекерської контори та служби доставки Кабмін забронював від мобілізації співробітників букмекерської контори та служби доставки
Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW