USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Окупанти обіцяють за шість років побудувати в так званій "ЛНР" всеросійські смітники

Тим часом населені пункти останні півтора року потерпають від сміття, бо його ніхто не вивозить і не утилізує
війна
Ілюстративне фото
Джерело: Генштаб ЗСУ

Російські загарбники планують за шість років побудувати в так званій "ЛНР" шість всеросійських смітників. Про це повідомив голова Луганської ОВА Артем Лисогор.

"Окупанти не виділяють грошей на відновлення майна чи повноцінну компенсацію. Втім, є кошти на смітники. Тим часом населені пункти останні півтора року потерпають від сміття, бо його ніхто не вивозить і не утилізує, проте знайшлося 375 мільйонів рублів – не на ліквідацію стихійних звалищ, поки що лише на проєкти", – зауважив Лисогор.

Яка ситуація на окупованих та деокупованих територіях Луганщини?

За словами очільника області, несприятливі погодні умови обмежують використання дронів та авіації.

"Однак минулої доби росіяни все ж змогли вдарити шістьма безпілотниками та завдати три авіаційні удари в смузі нашої відповідальності. Продовжують бомбардувати територію Серебрянського лісу. Важко було у Невському, яке знов потрапило під вогонь мінометів та артустановок противника", – прокоментував Лисогор.

Стосовно наступальних дій ворога – росіяни активно використовують як техніку, так і людський ресурс. Штурмові дії з використанням виключно піхотинців загарбникам успіхів не принесли.

"Майже дві доби окупанти намагалися знешкодити авіаційну бомбу, що зійшла з російського літака на житлову забудову Рубіжного. Винними в усьому виявилися містяни. Доки працювали сапери, в місті були посилені фільтраційні заходи. В’їзд та виїзд з населеного пункту перекрили", – додав глава області.

Чиновник зазначив, що в тимчасових пунктах, де утримували людей з постраждалих районів, допитували, перевіряли документи та мобільні телефони – "хоча і зв’язок, і інтернет в Рубіжному відсутні".

"Коли містяни повернулися до домівок, виявилося, що там за їхньої відсутності провели ретельні обшуки. Звісно, є зникле майно", – резюмував Лисогор.

Збитки довкіллю України становлять понад 57 млрд доларів

Станом на вересень 2023 року сума екологічних збитків від війни складає 57 млрд доларів.

"За минулу осінь сума шкоди довкіллю зросла майже на 1,5 млрд доларів. І вже складає понад 57 млрд доларів. І це далеко не остаточні цифри", – заявив міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець.

Наразі триває робота над розробкою та впровадженням цілісного плану екологічного відновлення України від наслідків війни.

Новини за темою: Кабмін схвалив два документи для функціонування Міжнародного реєстру збитків, завданих Росією
Читайте також:
Торік 40% держкомпаній були збитковими, – Опендатабот Торік 40% держкомпаній були збитковими, – Опендатабот
Збитків на понад один мільярд доларів завдали українській енергетиці останні масовані атаки росіян Збитків на понад один мільярд доларів завдали українській енергетиці останні масовані атаки росіян
Росія вже завдала шкоди українському навколишньому середовищу на 2,4 трлн гривень, – Міндовкілля Росія вже завдала шкоди українському навколишньому середовищу на 2,4 трлн гривень, – Міндовкілля
Національне військове меморіальне кладовище: Поховання і дим від крематорію не забруднюватимуть довкілля, – Мінветеранів Національне військове меморіальне кладовище: Поховання і дим від крематорію не забруднюватимуть довкілля, – Мінветеранів