USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Нині виникає багато питань до ефективності телемарафону, можливий його переформат, – Карандєєв

За словами чиновника, марафон досяг мети, коли до українців надходила важлива й оперативна інформація щодо подій в країні
Єдині новини
"Єдині новини"
Джерело: відкриті джерела

Українські телеканали розглядають можливість зміни формату загальнонаціонального марафону "Єдині новини". Про це заявив в інтерв'ю "Українському Радіо" т. в. о. міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв.

"Мені здається, вже найближчим часом такі пропозиції будуть випрацювані. А рішення про запровадження мовлення ключовими телерадіоорганізаціями в форматі "Єдиних новин", у форматі телемарафону ухвалили виважено і, на мою думку, точно було надзвичайно актуальним на першому етапі війни. Однак нині ж дуже багато питань виникає щодо його ефективності на цьому етапі існування", – зауважив політик.

І додав, що на початку великої війни в Мінкульті випрацювали такий формат, де ключові мовники взяли кожен свою нішу й наразі виконують ті задачі, які стоять.

"Хтось краще виготовляє українські новини, хтось краще працює із закордонними пунктами, у когось є більш налагоджені й цікавіші продукти студійного вироблення. Тобто кожен з учасників телемарафону доєднався своїм ресурсом. Справді, хтось більше робить роботу, хтось менше, але наразі це єдиний продукт", – пояснив Карандєєв.

Водночас міністр зауважив, що всі журналісти мають змогу готувати продукти різного спрямування. Але є позиції, "які є вкрай актуальними".

Новини за темою: Українці стали більше довіряти державі через війну, а не завдяки досягненням, – дослідження "Рейтинг"

"І марафон досяг цієї мети, коли до громадян України надходила необхідна, важлива, оперативна інформація щодо подій в країні. Сьогодні телеканали розглядають можливість зміни цього формату. Я нагадаю, що це ключові телеканали України, що мають найбільшу аудиторію, а для них теж важливим є внесення нових форм, нових форматів", – уточнив чиновник.

На думку Карандєєва, вже невдовзі такі пропозиції мають випрацювати.

"І консолідувати рішення, так само як ухвалювали рішення про запровадження "Єдиних новин", і внести зміни в цей формат. Донині держава сприяє, зокрема фінансово, реалізації цього проєкту, покриваючи ті витрати, які здійснюють телеканали для забезпечення всіх громадян України важливою інформацією", – резюмував політик.

Довіра українців до "Єдиних новин"

Відзначимо, згідно з результатами грудневого опитування Київського міжнародного інституту соціології частка українців, які зараз довіряють телемарафону, становить 43%. За листопад і грудень 2023 року показник зменшився на 5%.

До того ж до 38% зросла частка тих, хто не довіряє телемарафону (решта 19% мають невизначене ставлення, – ред.).

До речі, серед великих приватних телеканалів, які виробляють контент для марафону "Єдині новини #UAразом", найбільше бюджетних коштів з початку року одержало ТОВ "СЛМ Новини" – 141,72 млн гривень. Ця фірма належить до медіагрупи Starlight Media (до складу входять телеканали ICTV, ICTV2, СТБ, Новий канал, ОЦЕ ТБ, Твій серіал, M1, M2, ред.) олігарха Віктора Пінчука.

Під час онлайн-зустрічі з медійниками з нагоди Дня працівників радіо, телебачення та зв’язку президент України Володимир Зеленський назвав телемарафон "одним із ключових етапів в історії незламності нашої держави".

Новини за темою: Яким українці бачать майбутнє України через 10 років? КМІС провів соцопитування
Читайте також:
Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог
Родичі українських екснардепів, суддів та прокурорів володіють нерухомістю у Дубаї на понад 30 млн доларів Родичі українських екснардепів, суддів та прокурорів володіють нерухомістю у Дубаї на понад 30 млн доларів
Задонать свій час: В Україні діє проєкт BRAMA, який протидіє фейкам та пропаганді. Долучитися пропонують громадськості Задонать свій час: В Україні діє проєкт BRAMA, який протидіє фейкам та пропаганді. Долучитися пропонують громадськості
Журналістів повертають до парламенту, однак працювати в Раді зможуть не всі Журналістів повертають до парламенту, однак працювати в Раді зможуть не всі