USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30
Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

Новий перегінний тунель і під'єднані контактні рейки: Роботи на синій гілці київського метро в процесі завершення

Роботи між "Деміївською" і "Либідською" тривають цілодобово, щоб відновити рух поїздів якнайшвидше
метро Київ
Будівельні роботи
Джерело: КМДА

На синій гілці київського метро майже завершили ремонтні роботи. Нині збудували новий перегінний тунель, проклали мережі сигналізації та закінчили інші ремонтні роботи між станціями метро "Деміївська" та "Либідська", повідомляє пресслужба КМДА.

У відомстві інформують, що вже збудували новий перегінний тунель довжиною 27 м. А також посилили оправу з двох сторін понад 50 м та проклали мережі сигналізації, електропостачання та зв’язку.

Крім того, під'єднали контактну рейку й завершили демонтаж розвантажувальних конструкцій.

"Наразі триває засипка котловану, ущільнення ґрунту та доброустрій території. Роботи тривають цілодобово, щоб відновити рух поїздів якнайшвидше", – йдеться в повідомленні.

До речі, в ніч на 31 серпня оновленою ділянкою між станціями метро "Либідська" – "Деміївська" пройшов перший пробний потяг.

А вже перед повноцінним запуском перегону перевірять безпекові та інженерні системи.

Підтоплення метро в Києві

Нагадаємо, 8 грудня 2023 року в Києві закрили кілька станцій метро у зв'язку з терміновим ремонтом на перегінному тунелі між станціями "Деміївська" та "Либідська". Поїзди їздять від станції "Героїв Дніпра" до станції "Либідська". Причиною назвали розгерметизацію тунелю та появу тріщин в стінах. Київська міська прокуратура розпочала досудове розслідування через підтоплення підземки.

У січні цього року керівник КП "Київський метрополітен" Віктор Брагінський говорив, спираючись на прогнози будівельників, що завершити роботи на аварійній ділянці синьої гілки київського метро між станціями "Деміївська" – "Либідська" зможуть у зазначений раніше термін – шість місяців.

Внаслідок цього двом посадовцям КП Київський метрополітен оголосили про підозру у службовій недбалості.

Тим часом мер Києва Віталій Кличко заявляв, що рух синьою гілкою метро планують повністю відновити у вересні. 

Читайте також:
Затримали двох підлітків, які на замовлення окупантів палили автівки військових у Києві та Краматорську Затримали двох підлітків, які на замовлення окупантів палили автівки військових у Києві та Краматорську
П’ятьом киянам, які спалили три автівки військових у столиці, оголосили підозру П’ятьом киянам, які спалили три автівки військових у столиці, оголосили підозру
В Україні відкрили Меморіал пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу В Україні відкрили Меморіал пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу
У Києві завершили роботи між станціями метро У Києві завершили роботи між станціями метро "Деміївська" та "Либідська"