USD
НБУ
41.41
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.12
Готівка
46.55
Втрати росіян: 6 3 7 0 1 0 (+1130)
USD
НБУ
41.41
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.12
Готівка
46.55

В Україні відкрили Меморіал пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу

Президент Зеленський наголосив, що неодмінно такий самий меморіал з’явиться у звільненому Криму
Меморіал геноциду кримськотатарського народу_1
На відкритті меморіалу
Джерело: Офіс Президента

У Києві відкрили Меморіал пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу. Це відбулося у межах четвертого саміту міжнародної Кримської платформи, зазначається на сайті президента України.

Глава держави Володимир Зеленський назвав символічним, що на тому місці з’явився український національний меморіал. Адже раніше там протягом пів століття стояв пам’ятник чекістам, який демонтували кілька років тому.

"Відкриваємо меморіал на честь ушанування пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу і як символ того, що тирани й диктатори неодмінно програють. Відкриваємо у той час, коли історія знову повторюється, коли Крим знову став полем бою за свободу, за гідність і за право жити – жити на своїй землі", – сказав президент.

Цей меморіал нагадує про три трагічні етапи в історії кримських татар: анексію Криму російською імперією в 1783 році, депортацію в 1944-му та окупацію у 2014 році.

Зеленський наголосив, що неодмінно такий самий меморіал з’явиться у звільненому Криму.

Водночас під час промови український лідер зазначив, "пам'ять змушує нас діяти". Також він згадав і про план "Формули миру", який, зокрема, є планом повернення Криму.

Новини за темою: Жодна битва, де українці і кримські татари воювали разом, не була програна. Нас можна вбити, перемогти – ні, – Ахтем Сеітаблаєв

Раніше головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський в інтерв’ю The Guardian говорив, що в України є план повернення тимчасово окупованого росіянами Криму і він цілком реальний. Однак є великою військовою таємницею.

Читайте також:
У Києві на АЗС застрелили чоловіка У Києві на АЗС застрелили чоловіка
Сполучені Штати Америки вже ознайомлені з планом перемоги президента України Зеленського, – посол США в ООН Сполучені Штати Америки вже ознайомлені з планом перемоги президента України Зеленського, – посол США в ООН
Російський Російський "кріт", який шпигував на оборонному заводі в Києві, отримав 15 років тюрми
Більш ніж на 90% усе виписано в плані перемоги України у війні, – Зеленський Більш ніж на 90% усе виписано в плані перемоги України у війні, – Зеленський