USD
НБУ
41.41
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.12
Готівка
46.55
Втрати росіян: 6 3 7 0 1 0 (+1130)
USD
НБУ
41.41
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.12
Готівка
46.55

У Києві завершили роботи між станціями метро "Деміївська" та "Либідська"

12 вересня повинні відновити повноцінний рух поїздів між станціями "Героїв Дніпра" – "Теремки"
метро в Києві синя гілка
Завершені роботи
Джерело: Віталій Кличко

У Києві завершили пусконалагоджувальні роботи на оновленій ділянці тунелю між станціями "Деміївська" та "Либідська" синьої гілки метро. Повноцінний рух поїздів мають запустити вже завтра, 12 вересня, повідомив міський голова столиці Віталій Кличко.

Мер сказав, що відновлювальні роботи тривали дев'ять місяців. За цей час підготували будівельний майданчик, переклали понад 200 кабельних мереж, розробили котлован завглибшки понад 15 м, демонтували стару частину тунелю завдовжки 27 метрів та побудували нову.

До того ж уклали нові колії, відновили всі інженерні мережі, налагодили безпекові системи руху поїздів. Ще й тунельну оправу, що примикає до нової ділянки, посилили з обох боків.

"Загалом кошторис робіт склав 383 млн гривень. І це на 62 млн гривень менше за початкову вартість", – зазначив Кличко.

Міський голова додав, що перегінний тунель між "Деміївською" і"Либідською" знаходиться у складних гідрогеологічних умовах. Тож паралельно з ремонтом тунелю на ділянці проводили експертні дослідження з визначення причин аварії.

Зокрема спеціалісти підтвердили, що її причиною є окремі помилки на етапі проєктування та неякісне виконання будівельно-монтажних робіт на етапі будівництва цієї ділянки тунелю.

"Проведеними лабораторними дослідженнями підтвердилися грубі порушення при будівництві в частині відсутності хімічного закріплення ґрунтів навколо тунелю", – резюмував столичний мер.

Підтоплення метро в Києві

Як відомо, 8 грудня 2023 року в Києві закрили кілька станцій метро у зв'язку з терміновим ремонтом на перегінному тунелі між станціями "Деміївська" та "Либідська". Поїзди їздять від станції "Героїв Дніпра" до станції "Либідська". Причиною назвали розгерметизацію тунелю та появу тріщин в стінах. Київська міська прокуратура розпочала досудове розслідування через підтоплення підземки.

Внаслідок цього двом посадовцям КП Київський метрополітен оголосили про підозру у службовій недбалості.

У січні цього року керівник КП "Київський метрополітен" Віктор Брагінський говорив, спираючись на прогнози будівельників, що завершити роботи на аварійній ділянці синьої гілки київського метро між станціями "Деміївська" – "Либідська" зможуть у зазначений раніше термін – шість місяців.

Тим часом мер Києва Віталій Кличко анонсував, що рух синьою гілкою метро планують повністю відновити у вересні. А на початку цього місяця повідомлялося, що на синій гілці київського метро майже завершили ремонтні роботи

Читайте також:
У Києві на АЗС застрелили чоловіка У Києві на АЗС застрелили чоловіка
Російський Російський "кріт", який шпигував на оборонному заводі в Києві, отримав 15 років тюрми
Затримали двох підлітків, які на замовлення окупантів палили автівки військових у Києві та Краматорську Затримали двох підлітків, які на замовлення окупантів палили автівки військових у Києві та Краматорську
П’ятьом киянам, які спалили три автівки військових у столиці, оголосили підозру П’ятьом киянам, які спалили три автівки військових у столиці, оголосили підозру