USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Нова спеціальність: В Україні готуватимуть "кухарів закладу освіти"

Такі зміни передбачає реформа шкільного харчування
Харчування дітей у школах
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

В Україні відкриють набір на навчання за спеціальністю "кухар закладу освіти". Воно розпочнеться у вересні на базі закладів професійно-технічної освіти. Про це розповіла генеральна директорка директорату професійної освіти Міністерства освіти і науки Ірина Шумік під час регіонального форуму "Реформа шкільного харчування – пріоритетний та свідомий вибір Житомирщини".

"Реформа шкільного харчування здійснюється досить системно. Зрозуміло, що, встановивши нове обладнання, але не надавши відповідні інструменти, навички, можливості, матеріали тим, хто безпосередньо щоденно готує їжу, успіх цієї реформи буде сумнівним", – наголосила вона.

Саме тому, як зазначила Шумік, МОН разом з Офісом реформ Кабінету міністрів працює над впровадженням нової професії "кухар закладу освіти". За її словами, наразі вже затвердили програму підвищення кваліфікації. Вона дозволить отримати всі необхідні навички роботи на новому обладнанні та з новими рецептами.

Нагадаємо, всі освітні заклади країни, розміщені на захід від Києва, мають до вересня вийти у формат навчання офлайн. Це означатиме необхідність переходити на кілька змін, навчання вечорами, але офлайн-навчання для Міносвіти є пріоритетом.

У Міністерстві освіти й науки України затвердили календарний план проведення НМТ-2024. Вступники складатимуть мультипредметний тест з 14 травня до 25 червня під час основної сесії та з 11 до 19 липня – додаткової.

Теги: освіта
Читайте також:
Скандал на Волині: Вчителька висипала на голову учениці снеки Скандал на Волині: Вчителька висипала на голову учениці снеки
Безпечна освіта в умовах війни. Де найкраща ситуація з укриттями в закладах освіти? Безпечна освіта в умовах війни. Де найкраща ситуація з укриттями в закладах освіти?
Як реформуватимуть вищу освіту в Україні. Розмова із заступником міністра освіти Михайлом Винницьким Як реформуватимуть вищу освіту в Україні. Розмова із заступником міністра освіти Михайлом Винницьким
Теперішнє та майбутнє НАУ. Яким є та яким має бути Національний авіаційний університет. Розмова з в.о. ректора Ксенією Семеновою Теперішнє та майбутнє НАУ. Яким є та яким має бути Національний авіаційний університет. Розмова з в.о. ректора Ксенією Семеновою