USD
НБУ
39.62
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.25
Втрати орків: 4 8 5 4 3 0 (+1400)
USD
НБУ
39.62
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.25

Норвегія забороняє вʼїзд автомобілям з російськими номерами

Заборона почне діяти 2 жовтня опівночі
Прапор Норвегії
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

З наступного тижня Норвегія заборонить вʼїзд на свою територію легковим автомобілям з російськими номерами. Обмеження стосуватимуться авто з дев'ятьма або менше місцями. Про це повідомляє AP.

"Однак автобуси та мікроавтобуси з десятьма і більше місцями все ще зможуть перетинати кордон у Стурскугу, єдиному пункті пропуску між Норвегією та Росією", – йдеться у матеріалі.

Уряд країни заявив, що будуть винятки для дипломатичних транспортних засобів, для автомобілів, що належать громадянам Норвегії та членам їхніх сімей, які постійно проживають у Росії, а також для поїздок, необхідних з гуманітарних причин, таких як гостра хвороба, смерть або сімейні похорони, додали у виданні.

Зазначається, що заборона почне діяти в понеділок, 2 жовтня, опівночі.

"Норвегія, яка є членом НАТО, але не є членом ЄС, має 198-кілометровий кордон в Арктиці з Росією. Скандинавська країна "стоїть разом із союзниками та однодумцями у протидії жорстокій агресивній війні з боку Росії", – заявила міністерка закордонних справ Аннікен Хейтфельдт.

Раніше ми писали, що Фінляндія забороняє в'їзд в країну автомобілям із російськими номерами.

Зазначалося також, що легкові автомобілі з російськими номерами повинні бути вивезені з Фінляндії протягом шести місяців, тобто до 16 березня 2024 року.

Згодом з’явилася інформація, що в уряді Латвії готують проєкт щодо заборони залишатися у країні автомобілям, які зареєстровані в Росії або Білорусі

Так, проєкт закону передбачає, що автомобілям з реєстрацією у Росії та Білорусі заборонять перебування у Латвії, з можливістю виїхати протягом трьох місяців після того, як рішення набуде чинності, або ж перереєструвати їх у Латвії. 

Також нагадаємо, Єврокомісія підтвердила, що громадянам Росії заборонений в'їзд до країн Євросоюзу на легкових автомобілях, зареєстрованих у РФ. Через санкції це розцінюється як заборонений імпорт, тому транспорт підпадає під конфіскацію. Також росіянам заборонено ввозити з собою косметику, ноутбуки, телефони, дорогоцінне каміння та інші речі. 

Читайте також:
Мобілізація авто: У кого забиратимуть транспортний засіб та коли повертатимуть Мобілізація авто: У кого забиратимуть транспортний засіб та коли повертатимуть
РФ планує диверсії по всій Європі, – джерела у спецслужбах РФ планує диверсії по всій Європі, – джерела у спецслужбах
Світло фар за містом цілий рік: З 1 травня в Україні діятимуть нові зміни до ПДР Світло фар за містом цілий рік: З 1 травня в Україні діятимуть нові зміни до ПДР
"Страждає європейський середній клас": Орбан вкотре "прославився" заявою про Україну