USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

Норвегія забороняє вʼїзд автомобілям з російськими номерами

Заборона почне діяти 2 жовтня опівночі
Прапор Норвегії
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

З наступного тижня Норвегія заборонить вʼїзд на свою територію легковим автомобілям з російськими номерами. Обмеження стосуватимуться авто з дев'ятьма або менше місцями. Про це повідомляє AP.

"Однак автобуси та мікроавтобуси з десятьма і більше місцями все ще зможуть перетинати кордон у Стурскугу, єдиному пункті пропуску між Норвегією та Росією", – йдеться у матеріалі.

Уряд країни заявив, що будуть винятки для дипломатичних транспортних засобів, для автомобілів, що належать громадянам Норвегії та членам їхніх сімей, які постійно проживають у Росії, а також для поїздок, необхідних з гуманітарних причин, таких як гостра хвороба, смерть або сімейні похорони, додали у виданні.

Зазначається, що заборона почне діяти в понеділок, 2 жовтня, опівночі.

"Норвегія, яка є членом НАТО, але не є членом ЄС, має 198-кілометровий кордон в Арктиці з Росією. Скандинавська країна "стоїть разом із союзниками та однодумцями у протидії жорстокій агресивній війні з боку Росії", – заявила міністерка закордонних справ Аннікен Хейтфельдт.

Раніше ми писали, що Фінляндія забороняє в'їзд в країну автомобілям із російськими номерами.

Зазначалося також, що легкові автомобілі з російськими номерами повинні бути вивезені з Фінляндії протягом шести місяців, тобто до 16 березня 2024 року.

Згодом з’явилася інформація, що в уряді Латвії готують проєкт щодо заборони залишатися у країні автомобілям, які зареєстровані в Росії або Білорусі

Так, проєкт закону передбачає, що автомобілям з реєстрацією у Росії та Білорусі заборонять перебування у Латвії, з можливістю виїхати протягом трьох місяців після того, як рішення набуде чинності, або ж перереєструвати їх у Латвії. 

Також нагадаємо, Єврокомісія підтвердила, що громадянам Росії заборонений в'їзд до країн Євросоюзу на легкових автомобілях, зареєстрованих у РФ. Через санкції це розцінюється як заборонений імпорт, тому транспорт підпадає під конфіскацію. Також росіянам заборонено ввозити з собою косметику, ноутбуки, телефони, дорогоцінне каміння та інші речі. 

Читайте також:
У Туреччині затримали підозрюваного у підриві авто офіцера ГРУ У Туреччині затримали підозрюваного у підриві авто офіцера ГРУ
Волонтер Владіміров під час війни збагатився кількома автомобілями преміум-класу та їздить на відпочинок за кордон, – розслідування Волонтер Владіміров під час війни збагатився кількома автомобілями преміум-класу та їздить на відпочинок за кордон, – розслідування
Житель Рівненщини, який палив авто військових на замовлення РФ, отримав підозру Житель Рівненщини, який палив авто військових на замовлення РФ, отримав підозру
Норвегія виділяє Україні 93 млн доларів на посилення ППО Норвегія виділяє Україні 93 млн доларів на посилення ППО