USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95
Втрати росіян: 6 2 3 9 9 0 (+1270)
USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95

Норвегія виділяє Україні 93 млн доларів на посилення ППО

Виділені кошти є частиною програми Нансена
Норвегія Україна
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Осло виділить 1 млрд норвезьких крон (92,69 млн доларів) на підтримку протиповітряної оборони України. Про це повідомляє пресслужба уряду країни.

Ці кошти є частиною норвезької програми Нансена.

"Українцям потрібно більше протиповітряної оборони, щоб захистити населення від російських бомб і ракет. Восени разом із Німеччиною Норвегія передасть Україні повну зенітну батарею IRIS-T", – заявив прем'єр-міністр Йонас Гар Стьоре.

Водночас міністр закордонних справ країни Еспен Барт Ейде зазначив, що підтримка протиповітряної оборони довгий час була однією з найбільш пріоритетних потреб України.

Крім того, повідомляється, що в переглянутому національному бюджеті уряд запропонував використати до 4 млрд норвезьких крон із програми Нансена на заходи протиповітряної оборони до 2024 року.

Що відомо про програму Нансена?

Програма підтримки Нансена для України – це норвезька цивільна та військова програма підтримки на суму 75 млрд норвезьких крон на період 2023–2027 років. Вона спрямована на те, щоб допомогти Україні вирішити своє власне майбутнє, захистити свою територію та населення від російських атак, підтримувати критично важливі соціальні функції та зменшувати людські страждання. Крім того, ця програма також має допомогти відновити безпечну та вільну Україну.

Читайте також:
Латвія на початку 2025 року має намір провести міжнародний саміт Латвія на початку 2025 року має намір провести міжнародний саміт "Коаліції дронів"
У Києві зловмисники намагалися проникнути на об'єкт Міноборони У Києві зловмисники намагалися проникнути на об'єкт Міноборони
Україна налаштована на співпрацю з МВФ і готова створити новий суд Україна налаштована на співпрацю з МВФ і готова створити новий суд
У Вовчанську точаться бої всередині багатоповерхівок У Вовчанську точаться бої всередині багатоповерхівок