USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95
Втрати росіян: 6 2 3 9 9 0 (+1270)
USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95

Україна підпише ще три безпекові угоди, - Зеленський

Зокрема, на черзі підписання документа з Чехією
Зеленський підписав
Джерело: Офіс Президента

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна підпише три нові безпекові угоди. Про це президент сказав під час відеозвернення.

Він також нагадав, що цього тижня подібні документи було підписано з Польщею, Люксембургом та Румунією.

"Зараз команда працює над новими документами. Будуть угоди з Чехією, Словенією, а також після зустрічі з прем'єром Ірландії (Саймоном Гаррісом - Ред.) ухвалили рішення теж готувати угоду", - зазначив президент.

До того ж Зеленський розповів про договір Ukrainian Compact, який був схвалений на саміті НАТО у Вашингтоні.

"Це все про зброю для наших воїнів, про роботу оборонних компаній в Україні та з Україною, про підтримку нашої відбудови - все максимально конкретно і справді підтримує наш захист життя", - додав Зеленський.

Як відомо, Україна вже уклала 20 угод про гарантії безпеки з країнами-партнерами. У межах цих угод Київ щорічно отримуватиме 60 млрд доларів.

Наприкінці минулого місяця Україна підписала безпекову угоду з Євросоюзом, а також з Естонією та Литвою. Вже цього місяца була підписана угода з Польщею.

Документ з  Європейським Союзом гарантує Києву продовження поставок зброї, надання навчальної та іншої допомоги у сфері безпеки. Проте ЄС підтримуватиме Україну не тільки у військовій сфері, а й фінансово.

 
Читайте також:
Латвія на початку 2025 року має намір провести міжнародний саміт Латвія на початку 2025 року має намір провести міжнародний саміт "Коаліції дронів"
У Києві зловмисники намагалися проникнути на об'єкт Міноборони У Києві зловмисники намагалися проникнути на об'єкт Міноборони
У Вовчанську точаться бої всередині багатоповерхівок У Вовчанську точаться бої всередині багатоповерхівок
Польща допоможе збивати російські ракети над Україною, щоб захистити АЕС Польща допоможе збивати російські ракети над Україною, щоб захистити АЕС