USD
НБУ
40.64
Готівка
41.00
EUR
НБУ
43.69
Готівка
44.10
Втрати орків: 5 4 5 0 9 0 (+1280)
USD
НБУ
40.64
Готівка
41.00
EUR
НБУ
43.69
Готівка
44.10

Посли ЄС узгодили новий пакет санкцій проти Росії

Бельгія заявила, що цей пакет максимізує вплив існуючих санкцій шляхом усунення лазівок
санкції

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Посли Європейського Союзу погодили 14-й пакет обмежень щодо РФ у відповідь на агресію проти України. Про це повідомляє представництво Бельгії у соцмережі X.

"Цей пакет передбачає нові цільові заходи та максимізує вплив існуючих санкцій шляхом усунення лазівок", – йдеться в повідомленні.

Ще сьогодні зранку повідомлялось, що посли ЄС не могли дійти згоди щодо пакета. Новий пакет блокувала Німеччина.

Що передбачає документ?

Офіційного документа ще немає, проте раніше повідомлялось, що у новому пакеті передбачені обмеження на нафтотанкери та постачання скрапленого газу.

Також до проєкту входять обмеження на експорт гелію, доступ до деяких технологій подвійного призначення.

У планах також було накласти санкції на кілька суден з так званого "тіньового флоту" РФ, які транспортують російську нафту, попри обмеження Європейського Союзу. Їм буде заборонено заходити в європейські порти.

Крім того, у ЄС підготували чорний список із понад 50 компаній з-за меж Євросоюзу, які підпадають під торгові обмеження. Вони забезпечують Росію західними компонентами та допомагають обходити обмеження.

До санкційного списку планували додати і російську співачку Поліну Гагаріну, засновника "Російської мідної компанії" Ігоря Алтушкіна, бізнесмена Романа Троценка, президента "Балтики" Таймураза Боллоєва та інших.

Читайте також:
В Україні дозволили збільшувати бронь від мобілізації для чиновників і працівників держпідприємств В Україні дозволили збільшувати бронь від мобілізації для чиновників і працівників держпідприємств
Відсьогодні на імпорт яєць і цукру з України до ЄС діють тарифні квоти Відсьогодні на імпорт яєць і цукру з України до ЄС діють тарифні квоти
Росія вдарила по аеродрому в Миргороді, де стояли непрацюючі літаки Су-27, на яких вже давно ніхто не літав Росія вдарила по аеродрому в Миргороді, де стояли непрацюючі літаки Су-27, на яких вже давно ніхто не літав
Під прикриттям перук: В Одесі діяла агентурна група ФСБ, яка, використовуючи накладні зачіски, розвідувала локації систем ППО Під прикриттям перук: В Одесі діяла агентурна група ФСБ, яка, використовуючи накладні зачіски, розвідувала локації систем ППО