USD
НБУ
39.38
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.32
Готівка
42.95
Втрати орків: 4 7 9 7 1 0 (+980)
USD
НБУ
39.38
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.32
Готівка
42.95

Німеччина передасть Україні танки Leopard 2

За деякими даними, це відбулось після того, як Вашингтон зняв "танкове ембарго"
Танк Леопард 2
Танк Леопард 2
Джерело: відкриті джерела

США підтримать передачу Німеччиною Україні танків Leopard 2. Про це заявила глава оборонного комітету Бундестагу Марі-Агнес Штрак-Циммерман у своєму Твітері.

"Це також було підтверджено під час мого візиту до Вашингтона, під час усіх дискусій у Державному департаменті, Конгресі та Сенаті. Наші партнери очікують, що Німеччина виконає свої зобов'язання. Ми не повинні залишати Україну. Вам потрібні танки", - написала вона.

Варто зазначити, що за непідтвердженою інформацією, 7 грудня Вашингтон зняв "танкове ембарго". У вересні канцлер Німеччини Олаф Шольц раніше заявляв, що Німеччина не готова передати Україні танки, оскільки, на його думку, це може спровокувати війну НАТО та Росії. Пізніше він підкреслював, що не хоче, щоб його країна була першою з європейських, які передаватимуть Україні танки.

Читайте також:
Starlink на війні: Як Пентагон бореться з використанням росіянами терміналів зв'язку Starlink на війні: Як Пентагон бореться з використанням росіянами терміналів зв'язку
Міністр розвитку Німеччини 16 годин добиралася до Києва, щоб зустрітися з віцепрем'єром Кубраковим, а його звільнили Міністр розвитку Німеччини 16 годин добиралася до Києва, щоб зустрітися з віцепрем'єром Кубраковим, а його звільнили
"Євробачення-2024": Переможці другого півфіналу конкурсу
Організатор Організатор "п'яних вечірок" Андрій Ярина вийшов з-під варти під заставу у 272,5 тисячі гривень