USD
НБУ
41.41
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.12
Готівка
46.55
Втрати росіян: 6 3 7 0 1 0 (+1130)
USD
НБУ
41.41
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.12
Готівка
46.55

Росіяни атакували українську енергетику у семи областях

У регіонах зафіксовані перебої з електропостачанням
Укренерго
Джерело: Телеграм-канал "Укренерго"

Минулої доби російська армія завдала ударів по енергооб'єктах у семи областях України. Росіяни атакували у Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій, Сумській, Харківській, Херсонській та Чернігівській областях. Про це повідомляє пресслужба Міністерства енергетики.

Зазначається, що внаслідок обстрілів у Дніпропетровській та Харківській областях було знеструмлено підстанції та споживачі. Частину вже вдалося відновити.

У Донецькій області під час атаки знеструмлено кілька підстанцій, а також шахта, в якій на момент обстрілу перебували 74 працівники. Усі вони успішно евакуйовані на поверхню.

У Чернігівській області через пошкодження повітряних ліній залишилося без електроенергії 3,1 тисячі абонентів у трьох населених пунктах. Роботи з відновлення електропостачання продовжуються.

В ніч з 8 на 9 вересня росіяни запустили по Україні три керовані авіаційні ракети Х-59/69 та 8 "Шахедів". Захисники українського неба збили дві керовані авіаційні ракети Х-59/69 та 6 ударних БпЛА. Ще два ворожі безпілотники локаційно втрачені на території України, а одна із ракет Х-59/69 не досягла своєї цілі.

Раніше глава уряду розповідав про три рівні фортифікацій для захисту енергооб'єктів. Він зазначив, що рішення про захист енергетики в Україні ухвалили у перший рік повномасштабного вторгнення. Тоді вирішили застосувати три рівні захисту. Йшлося про фортифікаційні споруди. Два з них уже працюють, а третій – лишився на папері через його масштабність та фінансову затратність. 

Читайте також:
Зеленський очікує від Байдена запрошення України в НАТО до завершення його президентської каденції Зеленський очікує від Байдена запрошення України в НАТО до завершення його президентської каденції
Зараз немає такої ділянки фронту, де не висів би дрон: Військовий розповів, як БпЛА змінюють хід війни Зараз немає такої ділянки фронту, де не висів би дрон: Військовий розповів, як БпЛА змінюють хід війни
На фронті у Харківській області російські військові скаржаться на масові отруєння На фронті у Харківській області російські військові скаржаться на масові отруєння
СБУ затримала зрадника, який за 1 млн рублів здавав росіянам позиції ЗСУ під Покровськом СБУ затримала зрадника, який за 1 млн рублів здавав росіянам позиції ЗСУ під Покровськом