USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Невидимі для тепловізорів та радарів: ГУР розповіло, як нищить російський флот дронами Magura V5

Magura V5 не виділяє багато тепла, тому його майже не видно для тепловізійних камер
Дрон Magura V5
Морський дрон Magura V5
Джерело: відкриті джерела

Шість кораблів Чорноморського флоту РФ були знищені українським морським дроном Magura V5. Така ефективність пояснюється фактичною невидимістю для тепловізорів та радарів у зв'язку з особливостями його конструкції. Про це повідомляє ГУР МО України.

"Розвідувальний корабель "Іван Хурс", десантні судна "Акула" та "Серна", ракетний корабель "Івановєц", великий десантний корабель "Цезар Куніков" та патрульний корабель ЧФ РФ "Сєргій Котов" пішли на дно завдяки українським морським дронам Magura V5", – зауважують в ГУР.

Командир спецпідрозділу ГУР МО України Group-13 на псевдо "Тринадцятий" розповів, що Magura V5 не виділяє багато тепла, тому його майже не видно для тепловізійних камер.

"Він – із пластику, тому навіть радарам важко його побачити", – каже "Тринадцятий".

Як зазначає розвідник, полювання на військовий корабель загарбників можуть тривати днями. Оператори ж повинні залишатися зосередженими увесь час.

"Найскладнішою ціллю наразі був "Сєргій Котов". Group-13 двічі атакувала і пошкоджувала його, але потопити вдалося лише з третьої спроби", – розповідає "Тринадцятий".

Нагадаємо, Військово-морські сили України розповіли про знищений танкер "Механік Погодін", який росіяни перетворили на пункт управління.

У ніч проти 5 березня українські військові уразили в тимчасово окупованому Криму патрульний корабель "Сергій Котов" Чорноморського флоту РФ.

Також у Чорному морі вранці 14 лютого ГУР та ЗСУ знищили російський великий десантний корабель "Цезар Куніков".

А в ніч на 26 грудня минулого року у Феодосії, тимчасово окупований Крим, унаслідок ракетного удару ЗСУ було знищено великий десантний російський корабель "Новочеркаськ".

Читайте також:
НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання
РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters
Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням