USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 1 0 8 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Netflix може підвищити ціни у 2024 році, – ЗМІ

У такий спосіб сервіс планує пришвидшити зростання прибутків
Netflix
Джерело: відкриті джерела

Очікується, що у 2024 році Netflix підвищить ціни. За даними аналітиків UBS Securities, такий крок прискорить зростання  доходів і прибутків сервісу, передає Variety.  

На думку аналітиків, завдяки підвищенню цін, доходам від планів із рекламою та постійному росту кількості підписників загальний дохід стримінгового сервісу у 2024 році збільшиться на 15% у порівнянні зі зростанням на 7% – у 2023-му.

У виданні нагадали, що у жовтні минулого року Netflix збільшив ціну базового плану з 9,99 долара до 11,99 долара на місяць у США, а також підняв ціни на цей рівень у Великій Британії та Франції.

"Netflix не оголосив про конкретні плани щодо підвищення цін на підписку у 2024 році, але керівництво компанії заявило, що підвищення тарифів не виключено", – зазначають автори.

Під час телефонної розмови про прибутки компанії за четвертий квартал 2023 року співзасновник Netflix Грег Пітерс заявив, що минулого року стримінгова компанія "значною мірою призупинила підвищення цін", поки розгортала програму платного спільного використання, яку розглядали як форму заміни підвищення цін.

"Тепер, коли ми пройшли через це, ми можемо відновити наш стандартний підхід до підвищення цін. Ви бачили, як ми підвищували ціни в США, Великій Британії та Франції. Ці зміни пройшли набагато краще, ніж ми прогнозували", – сказав він.

У виданні додали, що команда UBS підвищила свою 12-місячну цільову ціну на акції Netflix з 570 доларів до 685 доларів за акцію, зберігаючи рекомендацію "купити" акції. Під час ранкових торгів у вівторок акції Netflix виросли на 1,5% до понад 596 доларів за акцію.

"Окреслюючи аргументи на користь стрімера, UBS посилається на дані Nielsen, які показують, що частка Netflix у телеперегляді в США зросла до 7,9% у січні 2024 року порівняно з 7,7% – у грудні. На думку UBS, Netflix наразі має сильну цінову політику порівняно з іншими стрімінговими сервісами, оскільки в середньому його ціни нижчі, ніж у конкурентів на погодинній основі", – йдеться у матеріалі.

За оцінками аналітичної компанії, ціна споживання Netflix становить близько 30 центів на годину на безрекламних рівнях порівняно з 56 центами на годину для Hulu, 58 центами на годину для Peacock, 73 центами на годину для Disney+ і 81 центом на годину для Max і Paramount+.

"Оскільки мета стрімінгу зміщується від зростання кількості підписників до прибутковості для традиційних медіакомпаній, ми бачимо Netflix як кінцевого бенефіціара цієї раціоналізації галузі", – цитують у виданні аналітиків UBS.

Зазначається, що також у вівторок в UBS підвищили свої оцінки щодо чистого приросту підписників Netflix у 2024 році з 18 до 20 мільйонів.

"За словами аналітиків, у 2023 році компанія додала 29,5 мільйона чистих нових передплатників порівняно з 21 мільйоном у 2020–2022 роках, оскільки вона "успішно впровадила" програму платного обміну по всьому світу", – зазначають у виданні.

Аналітики також підвищили і оцінку генерування вільного грошового потоку Netflix до 2027 року. Вони очікують, що операційна маржа зростатиме в середньому на 300 базисних пунктів на рік протягом 2024–2027-го, що призведе до 26% сукупного річного зростання операційного прибутку.

Припускаючи, що витрати на грошовий контент складуть близько 17 млрд доларів у 2024 році та 18–21 млрд доларів у – 2025–2027 роках, UBS прогнозує, що вільний грошовий потік Netflix матиме середньорічний темп приросту близько 20% (порівняно з 18%) до 2027-го, "підтримуючи швидкий викуп акцій".

Новини за темою: Український фільм "Чорний ворон" тепер доступний на платформі Netflix

Раніше ми повідомляли, що за новими правилами Netflix українським користувачам за гостьову підписку доведеться доплатити три євро.

Читайте також:
TikTok позначатиме контент, створений за допомогою штучного інтелекту на інших платформах TikTok позначатиме контент, створений за допомогою штучного інтелекту на інших платформах
Російські війська можуть використовувати супутникові системи, виготовлені в Україні, – розслідування Російські війська можуть використовувати супутникові системи, виготовлені в Україні, – розслідування
Apple, ймовірно, покаже власний штучний інтелект на презентації в червні, – Reuters Apple, ймовірно, покаже власний штучний інтелект на презентації в червні, – Reuters
У Google Play тепер можна одночасно завантажувати кілька застосунків У Google Play тепер можна одночасно завантажувати кілька застосунків